Plotshagearbeid: Fordeler med felleshager

Innholdsfortegnelse:

Plotshagearbeid: Fordeler med felleshager
Plotshagearbeid: Fordeler med felleshager

Video: Plotshagearbeid: Fordeler med felleshager

Video: Plotshagearbeid: Fordeler med felleshager
Video: 🇺🇸 What We Did Last Midsummer Weekends | Weekend Vlog 2024, Kan
Anonim

Kosthagearbeid, også kjent som felleshagearbeid, har vokst i popularitet de siste årene, spesielt i urbane områder der tilgangen til ferske råvarer kan være begrenset. Parsellhager lar by- og leilighetsbeboere nyte fordelene ved hagearbeid og fremme en fellesskapsånd. Fordelene med felleshager er mange. Les videre for å finne ut hvordan så mange mennesker begynner å bruke felleshager.

The Benefits of Community Gardens

Kollonthager har mange fordeler, både for gartneren og samfunnet, og som et resultat av dette er ikke økningen i samfunnshager overraskende. Disse fordelene inkluderer:

  • Fersk mat – Mange, mange studier har vist at jo kortere avstanden er mellom innhøsting og bord, desto bedre er maten for deg. Hvis du ikke kan dyrke mat i hjemmet ditt, vil en hageparsell tillate deg å dyrke sunne frukter og grønnsaker selv.
  • Land Reclamation – Felleshagearbeid foregår ofte på tomter som har blitt forlatt eller ignorert. Uten utvikling tiltrekker disse tomtene søppel og kriminalitet. Men en av fordelene med felleshager er at disse tomtene blir produktive og trygge områder.
  • Vennskap – Gartnere er av natur engi gruppe. Når kolonihagearbeid skjer, plasserer det et stort antall gartnere med felles interesse på et lite område. Vennskap og dype bånd vil garantert skje.

Hvor ligger felleshager?

Så nå som du vet litt mer om felleshagearbeid, lurer du kanskje på hvor du kan få din egen hageparsell. De beste stedene å starte er:

  • Lokale botaniske samfunn
  • Lokale hageklubber
  • Lokale gartnere
  • Lokale tilleggstjenester

Hvert område har en av disse gruppene, og selv om disse gruppene ikke selv driver et parsellhageprogram, er det stor sannsynlighet for at de kjenner en gruppe som gjør det og kan henvise deg til den gruppen.

Internett kan også være til stor hjelp for å finne felleshagegrupper. Ved ganske enkelt å skrive inn ditt nabolag, by eller storbyområde kombinert med ordene «fellesskapshage» eller «parsellhagearbeid», kan du finne informasjon om felleshager i ditt område.

Bare fordi du bor i et område der det ikke er mulig å ha en hage hjemme, betyr det ikke at du ikke kan ha en hage. Parsellhager kan la deg få den hagen du drømmer om. Og du vet aldri, du kan oppleve at felleshagearbeid lar deg finne samfunnet du alltid har drømt om også.

Anbefalt: