What Are Worm Castings - How To Make Worm Castings

Innholdsfortegnelse:

What Are Worm Castings - How To Make Worm Castings
What Are Worm Castings - How To Make Worm Castings

Video: What Are Worm Castings - How To Make Worm Castings

Video: What Are Worm Castings - How To Make Worm Castings
Video: The Absolute Easiest Way To Harvest Worm Castings For Your Garden!!! 2024, Mars
Anonim

Å legge til ormestøpingsgjødsel i jorda lufter og forbedrer dens generelle struktur samtidig som den gir fordelaktige næringsstoffer til plantene. De er også effektive for å avvise mange skadedyr som lever av planter, som bladlus og edderkoppmidd. Nedenfor vil vi forklare hva ormestøpegods er og hvordan man lager ormestøpegods.

Hva er ormestøping?

Ormestøpegods er en organisk form for gjødsel produsert fra meitemark. Også kjent som vermicast, ormestøpingsgjødsel er i hovedsak meitemarkavfall, ellers kjent som ormebår. Ettersom disse skapningene spiser gjennom kompost, skaper avfallet deres en optimal jordanrikere. Ormestøpegods ligner fotballformede partikler som forbedrer jordlufting og drenering, samt øker vannretensjonen i jorda.

Kan du bruke ormestøpegods til planter?

Du vedder! Organisk ormestøpegods er utmerket for planter. De inneholder alle de essensielle næringsstoffene som planter trenger i tillegg til å berike jorda som plantene dyrkes i. Ikke bare kan denne gjødselen brukes på nesten alle typer planter, den kan også brukes direkte på planter uten å brenne dem. Støpegodsgjødsel kan påføres som toppdressing, sidedressing eller bearbeides i jorden.

Hvordan lage ormestøpegods

Å lage ormestøpegods, eller vermikompostering, er enkelt. Ormekasser eller -bokser kan kjøpes eller konstrueres og kommer i forskjellige størrelser og stiler. Men når du lager binger for denne oppgaven, bør de være grunne, mellom 8 og 12 tommer (20-31 cm.) i dybden, med dreneringshull i bunnen. Hvis de er for dype, kan de bli problematiske med lukt. Dessuten fungerer mindre søppelbeholdere bedre i hjemmet, og passer like under vasken eller andre lignende områder.

Når du lager en støpebeholder for orme, lag bunnen med sand og strimler av fuktig avispapir. Tilsett deretter kompost, gjødsel eller bladstrø og et nytt lag med fuktige avisstrimler og jord. Legg til noen ormer og mat, for eksempel kjøkkenrester eller hageavfall.

Hvordan høste ormestøpegods

Det finnes forskjellige metoder for høsting av ormestøpegods. En av de mest populære er dump- og sorteringsmetoden. Bare legg ut et ark med plast eller avispapir og tøm ut innholdet i ormebingen. Samle ormene og legg dem i en fersk vermikompostbeholder, og bruk deretter restene av støpegodset på plantene dine.

En annen metode går ut på å flytte ormestøpene til den ene siden av beholderen mens du legger nytt sengetøy til den andre siden. Legg fersk mat på denne siden og i løpet av et par uker skal ormene migrere over. Fjern støpegodset. I noen tilfeller kan innhøsting av ormestøping også innebære bruk av alternative binger.

Å bruke organiske ormestøpegods i hagen er en utmerket måte å produsere sunn jord og planter på.

Anbefalt: