Creeping Fig Vine: Growing Creeping Fig i hagen og hjemmet

Innholdsfortegnelse:

Creeping Fig Vine: Growing Creeping Fig i hagen og hjemmet
Creeping Fig Vine: Growing Creeping Fig i hagen og hjemmet

Video: Creeping Fig Vine: Growing Creeping Fig i hagen og hjemmet

Video: Creeping Fig Vine: Growing Creeping Fig i hagen og hjemmet
Video: Nursery Hack to Save a Ton of $ 2024, Kan
Anonim

Krypende fikenranke, også kjent som fikeneføy, krypficus og klatrefiken, er et populært jord- og veggdekke i varmere deler av landet og en nydelig stueplante i kjøligere områder. Krypende fikenplante (Ficus pumila) er et fantastisk tillegg til hjemmet og hagen.

krypende fiken som stueplante

Krypende fikenranke selges ofte som stueplante. De små bladene og den frodige grønne veksten gir både en nydelig bordplante eller en hengende plante.

Når du dyrker krypende fiken som stueplante, trenger den sterkt, indirekte lys.

For riktig stell av krypende fiken innendørs, bør jorden holdes fuktig, men ikke for våt. Det er best å sjekke toppen av jorden før vanning. Hvis toppen av jorden er tørr, må den vannes. Du vil gjerne gjødsle din krypende fiken om våren og sommeren omtrent en gang i måneden. Ikke gjødsle den om høsten og vinteren. Om vinteren må du kanskje gi ekstra fuktighet til krypende fikenplante.

For ekstra interesse kan du legge til en stang, en vegg eller til og med en toppiary-form til din krypende fikenhusplantebeholder. Dette vil gi den krypende fikenranken noe å klatre opp og til slutt dekke til.

Creeping Fig Vine in the Garden

Hvis du leveri USDA plantehardhetssone 8 eller høyere, kan krypende fikenplanter dyrkes ute året rundt. De brukes ofte enten som bunndekke eller, mer vanlig, som vegg- og gjerdedekke. Hvis den får lov til å vokse oppover en vegg, kan den bli opptil 6 m høy.

Når den dyrkes utendørs, krypende fiken som hel eller delvis skygge og vokser best i godt drenerende jord. For å se best ut, bør krypende fiken få omtrent 5 cm vann i uken. Hvis du ikke får så mye nedbør på en uke, må du supplere med slangen.

Krypende fiken kan enkelt formeres fra plantedelinger.

Når krypende fikenranke blir eldre, kan den bli treaktig og bladene blir eldre. For å bringe planten tilbake til de finere bladene og vinstokkene, kan du beskjære de mer modne delene av planten kraftig, og de vil vokse igjen med de mer ønskelige bladene.

Vær oppmerksom på før du planter en krypende fikenplante at når den først fester seg til en vegg, kan den være ekstremt vanskelig å fjerne og å gjøre det kan skade overflaten som krypfiken fester seg til.

Krypende fikenstell er enkelt, enten du dyrker den innendørs eller utendørs. Å dyrke krypende fiken kan bringe skjønnhet og et frodig bakteppe til omgivelsene.

Anbefalt: