Growing Chamomile: How To Grow Chamomile Herb At Home

Innholdsfortegnelse:

Growing Chamomile: How To Grow Chamomile Herb At Home
Growing Chamomile: How To Grow Chamomile Herb At Home

Video: Growing Chamomile: How To Grow Chamomile Herb At Home

Video: Growing Chamomile: How To Grow Chamomile Herb At Home
Video: How to Grow Chamomile From Seed (And Make Your Own Tea) 2024, Kan
Anonim

Mange sverger til hjemmedyrket kamillete for å roe nervene. Denne muntre urten kan legge til skjønnhet til en hage og kan ha beroligende egenskaper. Kamilledyrking i hagen er både nyttig og visuelt tiltalende.

Identifying Chamomile

Det finnes to typer kamille. Den første er romersk kamille (Chamaemelum nobile) og den andre er tysk kamille (Matricaria recutita). Den romerske varianten er den sanne kamille, men tysk kamille brukes urte til nesten de samme tingene. Fremgangsmåten for dyrking av romersk kamille og dyrking av tysk kamille er også nesten identiske.

romersk kamille er også kjent som russisk kamille og engelsk kamille. Det er et krypende bunndekke som vokser som en matte. Den har små tusenfrydlignende blomster med gule sentre og hvite kronblader. Bladene er fjæraktige. Det er en flerårig plante.

tysk kamille ligner på romersk kamille, med forskjellene at tysk kamille vokser oppreist til en høyde på ca. 1 til 2 fot (30 til 61 cm.), og er en årlig gjensåing.

Hvordan dyrke kamilleurt

Som nevnt vokser begge typer kamille under lignende forhold, så herfra vil vi referere til dem som bare kamille.

Du kan dyrke kamille i USDA-plantehardhetssonene 3 til 9.

Plant kamille om våren fra enten frø eller planter. Det er lettere å etablere kamilleurt i hagen din fra planter eller deler enn fra frø, men å dyrke kamille fra frø er også relativt enkelt.

Kamille vokser best under kjølige forhold og bør plantes i delvis skygge, men vil også vokse i full sol. Jorden skal være tørr.

Når kamille er etablert, trenger den svært lite pleie. Som de fleste urter, vokser kamille best når det ikke maser om. For mye gjødsel vil føre til mye blader med svak smak og færre blomster.

Kamille er tørketolerant og trenger bare å vannes i tider med langvarig tørke.

Kamille er for det meste ikke påvirket av mange skadedyr. Den anbefales ofte som en følgeplante å plante i grønnsakshagen, da dens sterke duft ofte holder skadedyr unna. Når det er sagt, kan en kamilleplante som er svekket av mangel på vann eller andre problemer bli angrepet av bladlus, mellus eller trips.

Anbefalt: