Growing Potatoes In Containers: How To Grow Potatoes In A Pot

Innholdsfortegnelse:

Growing Potatoes In Containers: How To Grow Potatoes In A Pot
Growing Potatoes In Containers: How To Grow Potatoes In A Pot

Video: Growing Potatoes In Containers: How To Grow Potatoes In A Pot

Video: Growing Potatoes In Containers: How To Grow Potatoes In A Pot
Video: Growing Potatoes in Containers - How to Grow Potatoes in Bags or Pots 2024, Kan
Anonim

Å dyrke poteter i beholdere kan gjøre hagearbeid tilgjengelig for gartneren med liten plass. Når du dyrker poteter i en beholder, er høstingen lettere fordi alle knollene er på ett sted. Poteter kan dyrkes i et potettårn, en søppeldunk, en Tupperware-kasse eller til og med en sekk eller burlapsekk. Prosessen er enkel og noe hele familien kan glede seg over fra planting til høsting.

potetbeholderhage

De beste potetene å bruke til hagearbeid i containere er de som modnes tidlig. Velg sertifiserte settepoteter, som er sykdomsfrie. Potetene skal modnes på 70 til 90 dager. Du kan også velge et utvalg fra supermarkedet som du liker. Vær oppmerksom på at enkelte poteter tar 120 dager før høsting, så du trenger en lang vekstsesong for denne typen poteter.

Det finnes et bredt utvalg av hagemetoder og medier for potetbeholdere. De fleste poteter dyrkes i hagejord, men ethvert godt drenert medium er passende. Til og med perlitt kan brukes til å dyrke poteter i en gryte. Hvis du bruker en gummi- eller plastbeholder, sørg for at du borer flere dreneringshull. Tunge burlap poser er ideelle beholdere fordi de puster og drenerer. Uansett hvilken type beholder du velger, sørg for at det er plass til å bygge oppjord når spudsene vokser. Dette oppmuntrer til dannelse av enda flere knoller i lag.

Hvor skal man dyrke poteter i en beholder

Full solforhold med seks til åtte timer med lys og omgivelsestemperaturer på rundt 16 C vil gi de beste forholdene for å dyrke poteter i beholdere. Du kan velge å dyrke poteter på dekk for å få rask tilgang til de minste nypotetene. Dyrk nye poteter i en gryte utenfor kjøkkenet eller i store bøtter på 19 liter på terrassen.

Hvordan dyrke poteter i en beholder

Plant potetene dine etter at all fare for frost er over. Lag en jordblanding som drenerer fritt og bland inn en håndfull gjødsel. Fyll beholderen 10 cm dyp med det tidligere fuktede mediet.

Kutt settepotetene i 2-tommers (5 cm.) biter som har flere øyne på seg. Små poteter kan settes som de er. Plant bitene 5 til 7 tommer (12,5 til 18 cm) fra hverandre og dekk dem med 7,5 cm fuktig jord. Dekk beholderpoteter med mer jord etter at de vokser 18 cm og fortsett å dekke de små plantene til du når toppen av posen. Poteter bør oppbevares godt vannet, men ikke bløte.

Høsting av potetbeholder

Høst poteter etter at plantene har blomstret og blir deretter gule. Du kan også fjerne nye poteter før blomstring. Når stilkene blir gule, slutt å vanne og vent en uke. Grav ut potetene eller bare dump beholderen og sorter gjennom mediet for knollene. Rens potetene og la dem herdei to uker for lagring.

Anbefalt: