About Creeping Phlox - Hvordan plante og ta vare på krypende floksplanter

Innholdsfortegnelse:

About Creeping Phlox - Hvordan plante og ta vare på krypende floksplanter
About Creeping Phlox - Hvordan plante og ta vare på krypende floksplanter

Video: About Creeping Phlox - Hvordan plante og ta vare på krypende floksplanter

Video: About Creeping Phlox - Hvordan plante og ta vare på krypende floksplanter
Video: When To Plant Creeping Phlox – An Overview 2024, Kan
Anonim

Creeping phlox (Phlox subulata) produserer et fargerikt vårteppe av myke pastellfarger. Lite ekspertkunnskap er nødvendig om hvordan man planter og tar vare på krypende floks.

Å dyrke krypende floks over en steiner eller i tøffe jordforhold gir en nesten bekymringsløs bunndekke eller fossende plante. Vurder å dyrke den mellom utleggere, i en plantekasse eller bare som en del av et lyst vårbed også.

About Creeping Phlox

En flerårig natur og semi-eviggrønn vane er viktige fakta om krypende floks. Disse plantene har nållignende bladverk med små stjerneklare, femspissede blomster i rødt, lavendel, rosa, hvitt eller blålilla. Krypende floks blomstrer om våren og produserer lange, spredte stengler som blir treaktige med alderen.

Disse tykkere vekstene slutter å produsere blomster over tid og kan kuttes ut av planten for å oppmuntre til de nyere, mykere stilkene som blomstrer. I tillegg har planten en moderat veksthastighet og kan bli 10-15 cm høy med en spredning på 0,6 m.

Creeping Phlox Planting Instructions

Å lære å plante og ta vare på krypende floks er ganske enkelt. Planten har en lettvint natur og trives under en rekke forhold. Nesten hvilken som helstjord er egnet for dyrking av krypende floks så lenge den er i full sol til halvskygge. For best resultat, men plant den på et solrikt sted der jorda er fuktig, men godt drenert.

Grav i noen organiske jordforandringer for å berike jorden og vanne planten til den er etablert.

Plant krypende floks på jordnivå og unngå å begrave stilken i jorden. Følg disse enkle planteinstruksjonene for krypende floks for år med tidlig vårfarge.

Care of Creeping Phlox

Lite spesiell stell eller vedlikehold er nødvendig når du dyrker krypende floks. Planten drar nytte av en tidlig vårpåføring av gjødsel for å oppmuntre til ny vekst og blomstring.

Selv etablerte planter bør ha ekstra vanning i varme sommerperioder, og planter langs steiner kan vise tegn til svidd på grunn av de varme omgivelsene.

Stenglene kan kuttes ned etter blomstring for å fremme en ny blomstring. Pleie av krypende floks kan også omfatte å kutte planten tilbake på senvinteren for å gi mulighet for foryngelse og for å produsere unge, mer kompakte stengler.

Å se etter midd og andre skadedyr og håndtere disse angrepene så snart de oppdages ved hjelp av en organisk insektmiddelsåpe er også viktig for plantens pleie.

Creeping Phlox Propagation

Planten kan også deles for å gi flere voksende krypende floksplanter. Bare grav planten opp, bevar rotklumpen. Skjær gjennom midten av planten og gjennom røttene med en skarp jordkniv eller til og med en spade. Plant om halvparten av floksen i originalenhull og plant den andre hvor som helst du vil ha mer av det fargerike bunndekket. Prosessen kan gjøres med noen års mellomrom for å skape sunnere planter.

Du kan også ta stengelstiklinger for roting om sommeren eller høsten. Dypp disse i et plantehormon og plant dem i et jordfritt medium for å slå rot.

Anbefalt: