Bekjempelse av grønnsaksloppebiller – hvordan drepe loppebiller i grønnsaker

Innholdsfortegnelse:

Bekjempelse av grønnsaksloppebiller – hvordan drepe loppebiller i grønnsaker
Bekjempelse av grønnsaksloppebiller – hvordan drepe loppebiller i grønnsaker

Video: Bekjempelse av grønnsaksloppebiller – hvordan drepe loppebiller i grønnsaker

Video: Bekjempelse av grønnsaksloppebiller – hvordan drepe loppebiller i grønnsaker
Video: Hvordan identifisere og håndtere loppebillen på aubergine og andre hageplanter: Forstørrede eksempler E-2 2024, Kan
Anonim

Loppebiller er små, men ødeleggende skadedyr i hjemmet. Du vil sannsynligvis se skadene deres i de bittesmå hullene spredt over din dyrebare hosta eller prydgrønnkål. Det er mange varianter av insektet, som angriper et bredt spekter av vegetasjon. Loppebillekontroll er en pågående kamp som er avhengig av tre tilnærmingsnivåer. Kontroll av loppebiller starter naturlig med konsekvent kulturell praksis, fysiske barrierer og til og med biologiske metoder.

Hvordan bli kvitt loppebiller

Kunnskap om fienden din er den første nøkkelen til kontroll av loppebiller. Insektene er små skadedyr av billetypen som hopper når de blir forstyrret. Larvene overvintrer i hagen og blir voksne om våren. Det kan være opptil to generasjoner av de bittesmå skinnende billene per år. Noen varianter er stripete eller flekkete og kan være brune, brune og svarte.

Det er lettere å forhindre skaden i stedet for å drepe loppebiller med mindre du tyr til kjemiske kontroller. Bekjempelse av loppebiller er naturlig å foretrekke, spesielt i grønnsakshagen der insektene gjør mest skade.

Controlling Flea Beetles

Fysiske barrierer som raddeksler er trygge og enkle metoder for å kontrollere loppebiller. Disse hindrer insektene frahopper på bladene og gumler bort på løvet. Du kan også bruke et lag med tykk mulch rundt planter for å begrense insektets transformasjon i jorda fra larver til voksen. Dette gir en giftfri måte å kontrollere loppebiller på før sesongen. For mer permanent kontroll er det nødvendig å drepe loppebiller.

Den mest pålitelige metoden for å bli kvitt loppebiller er med et insektmiddel. Naturlig avledet spinosad og permetrin er to kontrollmidler som kan gi litt hjelp til å utrydde billene. Konsekvente applikasjoner er nødvendig på grunn av mobiliteten til skadedyrene. Ethvert insektdrepende produkt som inneholder karabyl eller bifentrin vil også gi tilstrekkelig kontroll når det påføres til de doser og tidspunkter som er anbef alt av produktprodusenten.

Repelling Flea Beetles

Hvis kjemisk kontroll ikke er din kopp te og å dekke avlingen ikke er et alternativ, prøv avvisende formuleringer. Loppebiller er mest aktive om våren når voksne kommer frem og fôringen deres kan skade frøplanter alvorlig. Diatoméjord er trygt for kjæledyr, barn og mest nyttige insekter, men vil frastøte de fleste loppebiller. Neem olje og noen hagebruksoljer er også effektive til å avvise loppebiller.

Hvordan drepe loppebiller naturlig

Kulturkontroll er nøkkelen til å drepe loppebiller. Larvene overvintrer i jord og kan ødelegges ved vanlig hakking og kultivering. Fjern alt gammelt rusk fra de tidligere avlingene og hindre ugress, som er en viktig tidlig sesongmat for loppebillelarver. Uten dekselog matforsyning, larven vil sulte. Tidlig bekjempelse av loppebiller vil drepe de fleste skadedyrene og fysiske barrierer, eller til og med klebrige feller, kan ta seg av de fleste gjenværende skadedyrene.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Spesifikke merkenavn på kommersielle produkter eller tjenester innebærer ikke godkjenning. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: