Fritillaria Care: Information On The Fritillaria Plant

Innholdsfortegnelse:

Fritillaria Care: Information On The Fritillaria Plant
Fritillaria Care: Information On The Fritillaria Plant

Video: Fritillaria Care: Information On The Fritillaria Plant

Video: Fritillaria Care: Information On The Fritillaria Plant
Video: Fall Planting Fritillaria For Spring Blooms | PepperHarrow 2024, Kan
Anonim

Delikate og eksotiske, Fritillaria-blomster kan virke vanskelige å dyrke, men det meste av Fritillaria-pleie er enkelt etter at de store løkene blomstrer. Fritillarias er ekte liljer, som vokser fra løker som ikke er tunikater. Fritillaria imperialis, eller Crown Imperial, har de mest prangende blomstene av arten, men noen sier at den også har en illeluktende duft som minner om lukten av skunk. Disse Fritillaria-løkene har nikkende blomster, toppet med en dusk av løvverk.

En annen av villblomsten Fritillaria-liljene er slangehodeliljen, Fritillaria meleagris. Denne blomsten har et rutete eller flekkete mønster på de hengende blomstene. Informasjon om Fritillaria-planten indikerer at de fleste er asiatiske eller europeiske innfødte; Imidlertid er Fritillaria pudica hjemmehørende i det vestlige Nord-Amerika. Informasjon om Fritillaria-planten beskriver også sjokoladeliljen, Fritillaria affinis, som vokser vilt i det sørøstlige Canada sør til San Francisco-bukten.

Growing Fritillaria Bulbs

Uvanlige og hardføre, Fritillaria-løker produserer best når de plantes i fuktig jord på et sted med sol til delvis skygge i blomsterbedet. Wildflower Fritillaria liljer er et utmerket valg for gartneren som ønsker et utenom det vanlige eksemplar blant mer vanlige vår-blomstrende løker.

Voksende Fritillaria kan nå 1 m eller mer om våren. Bruk wildflower Fritillaria liljer som prøver, i grupperinger eller som et tillegg til et tradisjonelt løkebed. Imperialis- og meleagris-typer er tilgjengelige i noen lokale barnehager og via postordrekataloger.

Vær forberedt på å plante løker så snart de kommer. Plant større løker med bunnen ca. 5 tommer (13 cm.) under jordoverflaten, mens mindre Fritillaria-løker bør plantes ca. 3 tommer (7,5 cm.) ned. Plant løkene i godt drenert jord og hold den fuktig til rotsystemet er etablert.

Fritillaria Care

Fritillaria-løker motstår hjort, ekorn og løkegravende gnagere og kan bidra til å beskytte andre pærer som er favorittene til dyrene.

Wildflower Fritillaria-liljer, som med andre liljeløker, liker kjølige røtter. Hvis det er mulig, plant et lavt voksende bunndekke for å skygge løkene til den voksende Fritillaria-planten eller mulch planten for å beskytte den mot sommersolen.

Separate fritillarialiljer med villblomst annethvert år. Fjern unge kuler og plant på nytt under fuktige, skyggefulle forhold for mer av denne uvanlige blomsten hvert år.

Anbefalt: