Fritillaria Imperialis Care - Tips on Growing Crown Imperial Flowers

Innholdsfortegnelse:

Fritillaria Imperialis Care - Tips on Growing Crown Imperial Flowers
Fritillaria Imperialis Care - Tips on Growing Crown Imperial Flowers

Video: Fritillaria Imperialis Care - Tips on Growing Crown Imperial Flowers

Video: Fritillaria Imperialis Care - Tips on Growing Crown Imperial Flowers
Video: How to Plant Crown Imperial Fritillaria: Spring Garden Guide 2024, Kan
Anonim

Keiserkroneplanter (Fritillaria imperialis) er mindre kjente stauder som gir en slående kant for enhver hage. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av keiserlige kroneblomster.

Crown Imperial Flowers

Kroneplanter er hjemmehørende i Asia og Midtøsten og er hardføre i USDA-sonene 5-9. De utmerker seg med 1 til 3 fot (0,5-1 m.) høye oppreiste stilker toppet med spisse blader og en sirkulær samling av hengende, klokkeformede blomster. Disse blomstene kommer i nyanser av rødt, oransje og gult, avhengig av variasjon.

  • Blomstene til Lutea-sorten er gule.
  • Blomstene til Aurora, Prolifer og Aureomarginata har alle en oransje/rød farge.
  • Rubra Maxima har knallrøde blomster.

Mens vakre og interessante, keiserlige kroneblomster har en ekstra dimensjon som er god eller dårlig, avhengig av hvem du er: de har en sterk, moskusduft over seg, litt som en skunk. Dette er bra for å holde gnagere ute av hagebedet ditt, som alle liker. Det er også en lukt som gartnere har en tendens til å elske eller hate. Hvis du er følsom for sterke dufter, kan det være en god idé å lukte på en moden krone før du planter din egen ogmuligens sette deg opp for en dårlig tid.

Hvordan dyrke keiserlige kroneplanter

Som med andre fritillaria-løker, bør keiserlige fritillaria plantes om høsten for å blomstre midt på våren. Ved fire tommer (10 cm.) brede, er krone keiserlige pærer uvanlig store. De er også utsatt for å råtne, så sørg for å plante dem i veldig godt drenert jord. Kornet sand eller perlitt er gode materialer å plante i.

Start pærene på sidene for å redusere risikoen for råte ytterligere. Begrav dem fem tommer (12 cm.) dypt om høsten i et område som vil få full sol om våren. Ved full modning vil plantene spre seg til 8-12 tommer (20-30 cm.) brede.

Plantene kan være sårbare for rust og bladflekker, men er veldig flinke til å avvise skadedyr. Når Fritillaria imperialis er etablert, er omsorgen minimal.

Anbefalt: