Kontrollere og identifisere skader på bete-hærorm

Innholdsfortegnelse:

Kontrollere og identifisere skader på bete-hærorm
Kontrollere og identifisere skader på bete-hærorm

Video: Kontrollere og identifisere skader på bete-hærorm

Video: Kontrollere og identifisere skader på bete-hærorm
Video: Fall Armyworms: Identification, Damage Indications and Control 2024, Kan
Anonim

Beetarmyworms er grønne larver som lever av et bredt spekter av pryd- og grønnsaksplanter. De unge larvene lever i grupper og har vanligvis ingen unike markeringer for å skille dem fra andre larver. Eldre larver utvikler imidlertid en gul stripe som går fra hode til hale, noe som gjør det enkelt å identifisere dem.

Det er viktig å oppdage og behandle en bete-hærorm-angrep tidlig fordi disse eldre larvene er motstandsdyktige mot de fleste insektmidler. Fortsett å lese for å lære mer om å identifisere en bete-hærorm-angrep og forhindre hærorm i hagen.

Hva er Beet Armyworms?

Beetarmyworm (Spodoptera exigua) er larver som lever av ømme grønnsaksavlinger og noen få prydplanter. De finnes vanligvis bare i sørlige stater og varme kystklima hvor vertsplantene overlever gjennom vinteren.

Den voksne formen er en middels stor møll med flekkete grå og brune øvre vinger og hvite eller blekgrå undervinger. De legger luftige masser på opptil 80 egg på kronene til frøplanter eller på de ømme bladene til eldre planter der de unge larvene vil ha rikelig med mat når de klekkes. Larvene beveger seg sakte til bakken for å forpuppe seg på jorda.

Identifisering av rødbetehærormskade

Betearmyworms spiser uregelmessige hull i bladverket, og til slutt danner bladene skjelett. De kan spise ømme unge transplantasjoner til bakken og avløve eldre planter. De graver seg ned i overskriftsgrønnsaker, som salat og kål. Rødbete-hærormer etterlater også groper i mør frukt, spesielt tomater.

Tidlig oppdagelse hjelper til med å forhindre armyworms. Se etter massevis av egg dekket med lo, små larver som spiser i grupper, eller enkelt store larver med en gul stripe nedover sidene.

Beet Armyworm Control

Bete armyworm control i hjemmehagen begynner med håndplukking. Slipp larvene i en beholder med såpevann for å drepe dem, og pose og kast skrottene.

Bacillus thuringiensis (Bt-azaiwi-stamme) og spinosad er naturlige insektmidler som er effektive mot unge armyworms og ikke skader miljøet.

Disse larvene er motstandsdyktige mot de fleste kjemiske insektmidler som er tilgjengelige for hjemmegartneren, men neemoljeprodukter er noen ganger effektive. Eggene, som er dekket av en bomulls- eller fibrøs masse, er mottakelige for behandling med petroleumsoljer.

Hvis du bestemmer deg for å prøve insektmidler, les nøye og følg instruksjonene på etiketten. Vær spesielt oppmerksom på hvor lang tid det tar mellom behandling og høsting når du behandler betearmyworm på vegetabilske planter. Oppbevar alle insektmidler i originalemballasjen og oppbevar utilgjengelig for barn.

Nå som du vet mer om hva bete armyworms er og armyworm control, kan du bedre håndtere eller til og med forhindre derestilstedeværelse i hagen.

Anbefalt: