Cross Pollination Pæretrær: Hvilke pæretrær pollinerer hverandre

Innholdsfortegnelse:

Cross Pollination Pæretrær: Hvilke pæretrær pollinerer hverandre
Cross Pollination Pæretrær: Hvilke pæretrær pollinerer hverandre

Video: Cross Pollination Pæretrær: Hvilke pæretrær pollinerer hverandre

Video: Cross Pollination Pæretrær: Hvilke pæretrær pollinerer hverandre
Video: Cross Pollinating Fruit Trees - Traditional Method 2024, Kan
Anonim

Det er bare ikke noe som en saftig, moden pære. Den søte nektaren som renner nedover haken mens du nyter den velsmakende smaken og det frodige kjøttet kan rett og slett ikke slås. Med de fleste frukttrær trenger du en annen av sitt slag for å pollinere for å få denne søte frukten, og pæretrær er intet unntak. Mens det er selvbestøvende pæretrær, vil du få bedre avlinger med en partnerplante. Så hvilke pæretrær bestøver hverandre?

Pæretrær og pollinering

Å dyrke dine egne pærer er en givende innsats som gir deg en klar tilførsel av disse fristende fruktene, men vellykket pollinering er den nødvendige katalysatoren som produserer de saftige kjernene. Det finnes flere pollineringsguider for pæretre, men det er også noen enkle regler som vil hjelpe deg å velge de beste trærne med størst sjanse for å produsere.

Selvbestøvende trær er de som strengt tatt ikke trenger et annet medlem av familien for å sette frukt. De kalles også selvfruktbare. Mange pæresorter anses som selvfruktbare, men tilsetning av en annen av sitt slag øker sjansene for pollinering betraktelig. Dette er fordi pæreblomstene er kortvarige og har minim alt med nektar. Deresnektar er ikke spesielt attraktivt for bier, som er nødvendig for å frakte pollen fra blomst til blomst.

Kryssbestøvning av pæretrær gir bedre fruktutbytte og jevne avlinger. I kommersiell produksjon introduseres bier til pærehager i stort antall for å øke sannsynligheten for vellykket pollinering. Pæretrær og pollinering er avhengige av bier i enda høyere antall enn andre frukter fordi de ikke vindpollinerer og blomsterpollentallet er lavt.

Hvilke pæretrær bestøver hverandre?

Nesten alle pæretrær egner seg for pollinering av arter som blomstrer samtidig. Noen pæretrær kan til og med produsere partenokarpiske frukter, som ikke har frø og vokser uten befruktning. Tot alt sett vil de beste avlingene dine komme fra planter som har en partner eller to.

Nøkkelen til vellykket krysspollinering av pæretrær er å velge sorter som blomstrer samtidig. Anjou, Kieffer og Bartlett er selvbestøvende, men de vil produsere mer frukt hvis de pares med en annen av samme type. Du kan blande disse variantene og fortsatt få et vellykket fruktsett, siden de alle blomstrer omtrent samtidig.

En sort, Seckel, er ikke en god pollinator for Bartlett. Trær som blomstrer senere eller tidligere enn de ovennevnte valgene vil kreve en pollineringspartner fra samme blomstringsgruppe. Å velge to forskjellige kultivarer som partnere øker sjansene for pollinering og dermed fruktsetting betraktelig.

Du kan også bare stole på naboens pæretre som pollinator. Så lenge en partner pæretre ikke er detlenger enn 100 fot (30,5 m.) fra treet ditt kan du fortsatt få mye frukt.

Pæretrepollineringsveiledning

Siden forskjellige kultivarer øker pollineringen på trær, er det viktig å kjenne til noen retningslinjer for valg av partnerplanter. Plukk planter i samme pollineringsgruppe for best sjanse for store avlinger. Louis Bonne vil for eksempel ikke pollinere Williams Bon Chretien fordi førstnevnte er i gruppe 2 og sistnevnte i gruppe 3.

De fleste andre tilgjengelige pærer er i gruppe 3 bortsett fra Pitmaston Duchesse, Catillac, Onward og Doyenne du Comice. Triploide kultivarer vil trenge to andre pollinatorer. Disse er Catillac og Merton Pride. Velg to andre trær i samme pollineringsgruppe.

Dette er en enkel veiledning og kan virke forvirrende, men hvis alt annet feiler, velg flere planter som blomstrer samtidig, og pærefremtiden din skal være trygg. Pæretrær og pollinering trenger ikke å være vanskelig fordi så mange varianter er selvfruktbare. I det lange løp vil det å ha mer enn ett tre øke produksjonen og øke sjansene for pollinering.

Anbefalt: