Fairy Duster Plant: How To Grow A Calliandra Fairy Duster Shrub

Innholdsfortegnelse:

Fairy Duster Plant: How To Grow A Calliandra Fairy Duster Shrub
Fairy Duster Plant: How To Grow A Calliandra Fairy Duster Shrub

Video: Fairy Duster Plant: How To Grow A Calliandra Fairy Duster Shrub

Video: Fairy Duster Plant: How To Grow A Calliandra Fairy Duster Shrub
Video: Calliandra californica BAJA FAIRY DUSTER-Identification, care and facts. Tabardillo, zapotillo shrub 2024, Kan
Anonim

Hvis du hager i den varme, tørre ørkenen, vil du gjerne høre om festøvplanten. Faktisk kan det hende du allerede dyrker tørketolerante Calliandra-feduster for deres uvanlige, hovne blomster og fjæraktige løvverk, eller for å tiltrekke en rekke fugler til den tørre ørkenhagen. Å dyrke festøv er et perfekt valg for denne typen klima.

Hvordan dyrke en Calliandra Fairy Duster

Tre typer av fedusterplanten er hjemmehørende i det sørvestlige USA. Disse er:

  • Calliandra eriophylla, som også kalles False Mesquite
  • Calliandra californica, kjent som Baja fairy duster
  • Calliandra penninsularis, la Paz-eventyrstøveren

Calliandra-eventyrer er små eviggrønne busker og beholder løvverk store deler av året. Høyde og bredde varierer fra 1 til 5 fot (0,5 til 1,5 m.). De runde, lodne blomstene er vanligvis i nyanser av hvitt, kremfarget og rosa.

Voksende feduster foretrekker et solrikt område, jo varmere jo bedre. De 1- til 2-tommers (2,5 til 5 cm.) kulene med blomster (faktisk støvbærere) vokser best i full sol. Selv om festøvplanten kan ta litt skygge, kan blomstringsevnen være noe hindret.

Care of Calliandra erenkel; hold plantene vannet til de er etablert, og nyt alle fuglene på besøk.

Selv om pleie av Calliandra ikke krever beskjæring, reagerer voksende festøv godt på trimming, noe som oppmuntrer til tettere og mer attraktiv vekst. Pass på at du ikke endrer den interessante vaseformen med snittene dine.

Fugler tiltrukket av Fairy Duster Plant

Kolibrier flokker seg til festøvplanten, det samme gjør gjerdebukser, finker og andre fugler som lever i ørkenmiljøet. Voksende feduster belønner fuglekikkeren med et vell av fjærkledde venner i sin egen hage. Sørg for å gi vann, i et fuglebad eller en annen utendørs pynt, for å gjøre oppholdet mer behagelig. De trenger lite annen oppmuntring for å komme tilbake.

Fuglene ser ut til å være spesielt tiltrukket av de bønnelignende belgene som produseres av den voksende festøveren når blomstringen er brukt opp. Du vil se at de sluker disse, noen ganger før belgene åpner seg og faller til bakken.

Nå som du har lært hvordan du dyrker en Calliandra-eventyrstøver, kan du prøve å plante en nær en vestvegg med varm ettermiddagssol. Eller plant en på et solrikt sted i USDA-plantesone 8 dyrehage. Legg til en vannkilde og se mangfoldet av fugler som kommer på besøk.

Anbefalt: