Oransjekopp fesopp - er appelsinskallsopp giftig

Innholdsfortegnelse:

Oransjekopp fesopp - er appelsinskallsopp giftig
Oransjekopp fesopp - er appelsinskallsopp giftig

Video: Oransjekopp fesopp - er appelsinskallsopp giftig

Video: Oransjekopp fesopp - er appelsinskallsopp giftig
Video: 4 Orange Mushrooms Worth Learning 2024, Kan
Anonim

Hvis du noen gang har kommet over en sopp som minner om en appelsinskallsopp, er det sannsynligvis appelsinsoppsopp, også kjent som appelsinskallsoppen. Så nøyaktig hva er appelsinskallsopp og hvor vokser appelsinkoppsopp? Fortsett å lese for å lære mer.

Hva er appelsinskallsopp?

appelsinskallsopp (Aleuria aurantia), eller appelsinskallsopp, er en slående sopp som kan finnes i vekst i hele Nord-Amerika, spesielt om sommeren og høsten. Denne soppen, som andre medlemmer av koppsoppfamilien, har en kopplignende kropp med folder og har en strålende oransje farge, som noen kan forveksle med et kassert appelsinskall. Sporene er store og har piggete fremspring. Denne lille soppen når høyder på bare 10 cm og har en hvit, filtaktig underside.

Appelssinskallsopp er en viktig tertiær nedbryter som er avhengig av primære og sekundære nedbrytere for å gjøre arbeidet sitt med å bryte ned organisk materiale før det bryter ned komplekse molekyler. Når molekylene er brutt ned, absorberer soppen noen av dem for sin egen næring. Det gjenværende karbonet, nitrogenet og hydrogenet returneres for å berike jorda.

Hvor vokser appelsinkoppsopp?

Oransje koppsopp er stilkfri ogligge rett på bakken. Grupper av disse koppene finnes ofte sammen. Denne soppen vokser i åpne områder langs skogsstier, døde trær og veier i klynger. Den gir ofte frukt på steder der jorda har blitt komprimert.

Er appelsinskallsopp giftig?

I motsetning til hva informasjon om koppsopp kan si, er appelsinskallsopp ikke giftig og er faktisk en spiselig sopp, selv om den egentlig ikke har noen smak. Den skiller ikke ut noen giftstoffer, men den har en nær likhet med noen arter av Otidea-sopp som produserer skadelige giftstoffer. Av denne grunn anbefales det ofte at du not prøver å innta det uten riktig kunnskap og identifikasjon fra en profesjonell.

Siden denne soppen ikke forårsaker skade, bør du støte på den (selv i hagen), bare la den være i fred for å la denne lille nedbryteren gjøre jobben sin og berike jorda.

Anbefalt: