Treated Wood Hagesikkerhet - Informasjon om bruk av behandlet trelast i hager

Innholdsfortegnelse:

Treated Wood Hagesikkerhet - Informasjon om bruk av behandlet trelast i hager
Treated Wood Hagesikkerhet - Informasjon om bruk av behandlet trelast i hager

Video: Treated Wood Hagesikkerhet - Informasjon om bruk av behandlet trelast i hager

Video: Treated Wood Hagesikkerhet - Informasjon om bruk av behandlet trelast i hager
Video: Is Pressure Treated Wood Safe for Raised Garden Beds? 2024, April
Anonim

En av de mest effektive måtene å skaffe store mengder mat på en liten plass er ved å bruke hagearbeid i høybed eller hagearbeid på kvadratfot. Dette er i utgangspunktet store containerhager bygget rett på overflaten av tunet. Selv om du kan lage veggene til et høybed med slaggblokker, murstein og til og med sandsekker, er en av de mest populære og attraktive metodene å bruke behandlede tømmerstokker for å holde i jorda.

Vanlig trelast begynner å brytes ned i løpet av det første året hvis det kommer i kontakt med jorda, så mange gartnere pleide å bruke trykkbehandlet trevirke til hagearbeid, for eksempel landskapsvirke og jernbanebinder, som er kjemisk behandlet for å tåle været. Det var her problemene begynte.

Hva er behandlet trelast?

På 1900-tallet og inn i det 21. ble tre behandlet med en kjemisk blanding av arsen, krom og kobber. Ved å tilføre treet disse kjemikaliene holdt det seg i god stand i flere år, noe som gjør det til det ideelle valget for landskapsarbeid, lekeplasser og, så det ut til, hagekanter.

Er trykkbehandlet trelast trygt for en hage?

Problemene med hagesikkerhet for behandlet tre oppstod da det ble funnet at noen av kjemikaliene lekket ut i hagenjord etter et år eller to. Mens alle disse tre kjemikaliene er mikronæringsstoffer og finnes i all god hagejord, antas overskytende mengder forårsaket av utlekking fra veden å være farlig, spesielt i rotvekster som gulrøtter og poteter.

Lover som regulerer innholdet i disse kjemikaliene ble endret i 2004, men noen kjemikalier finnes fortsatt i trykkbehandlet tre.

Bruk av behandlet trelast i hager

Ulike studier viser ulike resultater med dette problemet, og det siste ordet kommer sannsynligvis ikke til å bli hørt på lenge. I mellomtiden, hva bør du gjøre i hagen din? Hvis du bygger en ny høybedshage, velg et annet materiale for å lage bedveggene. Cinder blokker fungerer bra, det samme gjør murstein og sandsekker. Hvis du liker utseendet til tømmer på kanten av sengene, kan du se inn i de nye kunstige tømmerstokkene laget av gummi.

Hvis du har eksisterende landskapsarbeid utført med trykkbehandlet trelast, bør det ikke utgjøre noe problem for landskapsforming av planter og blomster.

Hvis tømmeret omgir en grønnsakshage eller fruktdyrkingsområde, kan du være helt sikker på at du er trygg ved å grave ut jorda, installere et lag med tykk svart plast stiftet til tømmeret og erstatte jorda. Denne barrieren vil holde fuktighet og jord fra tømmerstokkene og forhindre at kjemikalier lekker ut i hagegrunnen.

Anbefalt: