Brombærliljepleie – tips for dyrking av bjørnebærliljer

Innholdsfortegnelse:

Brombærliljepleie – tips for dyrking av bjørnebærliljer
Brombærliljepleie – tips for dyrking av bjørnebærliljer

Video: Brombærliljepleie – tips for dyrking av bjørnebærliljer

Video: Brombærliljepleie – tips for dyrking av bjørnebærliljer
Video: Blackberry Lily Plant Profile 2024, April
Anonim

Å dyrke bjørnebærliljer i hjemmehagen er en enkel måte å sette sommerfarge på. Dyrket fra løker, gir bjørnebærliljeplanten blomster med et prangende, men likevel delikat utseende. Bakgrunnen deres er en blek oransje eller en gul farge på 'flabellata'. Kronbladene er flekkete med flekker, noe som gir dem det noen ganger vanlige navnet leopardblomst eller leopardlilje.

Brombærliljeplanten er også ofte navngitt, ikke for blomstene, men for klaser av svart frukt som vokser etter blomstring, som ligner på en bjørnebær. Blomstene til bjørnebærliljeplanten er stjerneformede, med seks kronblader og er omtrent 5 cm i diameter.

Blackberry Lily Plant

Brombærliljeplante, Belamcanda chinensis, er den mest dyrkede planten av arten, den eneste som dyrkes. Belamcanda bjørnebærliljer er av Iris-familien, og ble nylig omdøpt til 'Iris domestica.'

Blomster av Belamcanda-bjørnebærliljer varer bare en dag, men i blomstringssesongen er det alltid flere som kan erstatte dem. Blomstringen etterfølges av en tørr klynge av sorte frukter om høsten. Bladverket ligner på regnbuehinnen, og når 1 til 3 fot høyt (0,5 til 1 m.).

Blomster av voksende bjørnebærliljer lukker seg om natten i en kronglete form. Enkel bjørnebærliljepleie og blomstenes skjønnhet gjør dem til et populært hageeksemplar for de som er kjent med dem. Noen amerikanske gartnere vet ennå ikke om dyrking av bjørnebærliljer, selv om Thomas Jefferson dyrket dem på Monticello.

How to Grow a Blackberry Lily

Å dyrke bjørnebærliljer begynner med å plante løkene (egentlig knoller). Bjørnebærliljeplanten kan plantes når som helst bakken ikke er frossen, i USDA hardførhetssoner 5 til 10a.

Når du lærer å dyrke en bjørnebærlilje, plant på et solrikt til lett skyggelagt område med godt drenerende jord. Den gulblomstrende typen, Belamcanda flabellata, trenger mer skygge og mer vann. Rik jord er ikke et krav for denne planten.

Brombærliljestell er ikke komplisert. Hold jorda fuktig. Prøv å dyrke bjørnebærliljer med asiatiske og orientalske liljer, som «Cancun» og «Stargazer.» Eller plant dem i masse for et hav av delikate, flekkete blomster.

Anbefalt: