Hva er en formell hagedesign - informasjon og ideer for formelle hager

Innholdsfortegnelse:

Hva er en formell hagedesign - informasjon og ideer for formelle hager
Hva er en formell hagedesign - informasjon og ideer for formelle hager

Video: Hva er en formell hagedesign - informasjon og ideer for formelle hager

Video: Hva er en formell hagedesign - informasjon og ideer for formelle hager
Video: Learn about Formal Gardens 2024, Kan
Anonim

Hvis hyttehager med sine fallende vinranker og overflod av farger slår deg av, kan den ideelle hagen din være en gammeldags, formell hagestil. Hva er en formell hage? Det er et fullstendig planlagt, grønt område som viser folks herredømme over naturen.

Formelle hagestiler er alltid avhengige av geometriske former som firkanter og trekanter, og rette linjer, og konsentrerer seg vanligvis om grønne, bladrike planter i stedet for blomster. Du kan bruke formelle hagedesignideer til å fylle en hel bakgård eller ganske enkelt legge til en aksenthage for et overraskende hjørne av plenen.

Hva er en formell hagedesign?

Når du ser for deg en formell hage, kan du forestille deg de store herregårdene i England og Frankrike de siste århundrene, og du vil ikke være langt unna. Moderne formell hagedesign tar smaken fra disse ideene og skalerer dem ned for et gjennomsnittshjem.

Når du lager en formell hage, starter du alltid med et fokuspunkt som en fontene, et fuglebad eller til og med et solur. Løvplanter settes i bed og rader, med speilvendt planting. Hver side av en formell hage er en nøyaktig speilkopi av den andre siden.

Hekker er en vanlig måte å lage geometriske former og definere stier på, der buksbombusker erden vanligste typen. Subtile grupperinger av bladplanter fyller ut kantene og kan gi et snev av farger.

Informasjon og ideer for formelle hager

Ideer til formelle hager skjer ikke bare. De er nøye planlagt i stor detalj. Start med et ark millimeterpapir og skisser formen på plenen din, eller den delen av hagen du vil konvertere til en formell hage. Plasser et fokuspunkt i midten av omrisset som et sted å begynne.

Gå videre til buksbomhekkene dine. Tegn designet ved å bruke speilbildeteknikker slik at hver del av mønsteret stemmer overens med motsatt side fra brennpunktet. Fyll ut de åpne områdene med grusganger eller andre grønne planter som kamelia eller små frukttrær.

Bruk de formelle hagedesignideene her som et startsted for din egen hagedesign. Du trenger ikke holde deg til enkle grøntområder som dine formelle hageplanter for å gi hagen din en formell smak. Plant grønnsaker i geometriske former, lag konsentriske ringer med fargede blomster rundt en fontene, eller plant urter i trekantede bed. Så lenge hver halvdel gjenspeiler den andre og du inkluderer geometri, legger du til den formelle hagestilen.

Anbefalt: