Hva er plennetting: typer netting for landskapsarbeid

Innholdsfortegnelse:

Hva er plennetting: typer netting for landskapsarbeid
Hva er plennetting: typer netting for landskapsarbeid

Video: Hva er plennetting: typer netting for landskapsarbeid

Video: Hva er plennetting: typer netting for landskapsarbeid
Video: How to do Netting for your Garden on a Budget 2024, Kan
Anonim

Gress og andre bunndekker plantet på erosjonsutsatte områder eller ubeskyttede vindfulle steder trenger litt hjelp til å holde seg til spiring. Netting for plener gir dette forsvaret og beskytter frøet til det spirer. Hva er plennetting? Det finnes flere typer netting for landskapsarbeid, som er designet for å beskytte frøet. Enten du velger belegg av jute, halm eller kokosfiber, er det å vite hvordan du bruker landskapsnett for å sikre suksess når du sår et stort område som kan bli kompromittert av kraftig vær.

Hva er plennett?

Erosjonsutsatte områder drar nytte av plantedekker som hjelper til med å holde jord og bevare landskapet. Landskapsnett for gress og andre frøplanter beskytter frøene når de spirer, og øker antallet planter som vil vokse. Det er viktig å forberede frøbedet slik produsenten anbefaler og gi tilstrekkelig fuktighet, men alt det harde arbeidet ditt vil være forgjeves hvis du ikke skjermer frøene og de blåser bort eller vanning skyller dem av. Det finnes naturfibervarianter og plastnetting som gir mer holdbar og lengre beskyttelse.

Typer av netting for landskapsarbeid

Jute: Den mest brukte nettingen er jute. Jute er en naturlig fiber med styrke og biologisk nedbrytbarhet. Det er et ropymateriale vevd i et rutenettlignende mønster som du staker over såbedet. Den lager naturlig landskapsnett for gress og brytes ned i løpet av en sesong.

Coir: Kokos eller kokosfiber er et populært valg. Det er grunnlaget for noen jordforandringer, potte- og plantekasser og annen hagebruk. Fiberen er noen ganger bundet til plastnett som et lengre varig alternativ.

Straw: En annen type netting for plener er halm. Dette vanlige materialet har lenge vært lagt over kompromitterte steder for å forhindre erosjon, beskytte planterøtter, forbedre fuktighetsbevaring og forhindre ugress. Når det kombineres med andre materialer i en nettlignende struktur, lar det plantene kikke gjennom mens de vokser, men stabiliserer jorda for å forhindre at frø og babyplanter blåser eller flommer bort.

All netting er klassifisert etter størrelsen på nettåpningen. Type A har 65 % åpent areal, mens Type B har åpning 50 % av rutenettets størrelse. Type C har den minste, åpning på bare 39 % og brukes etter at frøplanter har dukket opp.

Hvordan bruke liggende netting

De fleste utsatte nettsteder vil dra nytte av landskapsnett. Når du har klargjort såbedet og sådd frøene, drapererer du ganske enkelt stoffet eller nettet over det utsatte området. Start i den ene enden og rull den jevnt ut, bruk jordstifter eller staker for å holde den ned i jorden.

I noen tilfeller vil du frø etter at du har brukt nettet til å holde den forberedte jorden på plass. For å gjøre dette må du måke 10 cm jord over nettet og rive jevnt ut. Så plant frøet ditt som vanlig.

Komposterbart plennett forsvinner etter en stund. Det meste av plastnetting blir liggende igjen som en permanent beskyttelse på åser og klippeområder. Ikke alle nettsteder trenger netting for plener, men det er et nyttig verktøy i utsatte områder.

Anbefalt: