Tusenbein og tusenbein i hager - Hvordan kontrollere hage tusenbein og tusenbein

Innholdsfortegnelse:

Tusenbein og tusenbein i hager - Hvordan kontrollere hage tusenbein og tusenbein
Tusenbein og tusenbein i hager - Hvordan kontrollere hage tusenbein og tusenbein

Video: Tusenbein og tusenbein i hager - Hvordan kontrollere hage tusenbein og tusenbein

Video: Tusenbein og tusenbein i hager - Hvordan kontrollere hage tusenbein og tusenbein
Video: Часть 2. Аудиокнига Зейна Грея «Последний из жителей равнин» (главы 06–11) 2024, April
Anonim

Tusenbein og tusenbein er to av de mest populære insektene som kan forveksles med hverandre. Mange blir forbanna når de ser enten tusenbein eller tusenbein i hager, uten at de skjønner at begge kan være nyttige.

Tusenbein og tusenbein

Tusenbein er norm alt mørke i fargen med to par ben for hvert segment av kroppen, mens tusenbein er flatere enn tusenbein og har et sett med velutviklede antenner på hodet. Tusenbein kan også ha en rekke farger og ha ett enkelt par ben for hvert kroppssegment.

Tusenbein beveger seg generelt mye saktere enn tusenbein og bryter ned dødt plantemateriale i hagen. Tusenbein er rovdyr og vil spise insekter som ikke hører hjemme i hagen din. Begge liker fuktige områder og kan vise seg å være gunstige i hagen, så lenge antallet er kontrollert.

Hvordan kontrollere hagetusenbein

Det er mulig for tusenbein å skade hageområdet ditt hvis de blir for folkerike. Selv om de vanligvis lever av nedbrytende organisk materiale, kan tusenbein snu seg for å spise plantemateriale inkludert blader, stilker og røtter. Og selv om de ikke biter, kan de skille ut en væske som kan irritere huden og kanforårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker.

Hvis du har en overflod av tusenbein i hagen, fjern alt der fuktighet kan samle seg. Hvis du holder området så tørt som mulig, bør antallet reduseres. Det finnes også flere typer hageagn som inneholder karbaryl, som ofte brukes til å kontrollere tusenbein som har kommet ut av kontroll i hagen. Bruk imidlertid bare sprøytemidler når det er absolutt nødvendig.

Kontroll for tusenbein i hager

Tusenbein er mer aktive enn tusenbein og lever av små insekter og edderkopper, og bruker gift for å lamme ofrene sine. Kjevene deres er imidlertid for svake til å forårsake mye skade på mennesker annet enn en liten hevelse, for eksempel med et bistikk.

I likhet med tusenbeinene liker tusenbeinene fuktige omgivelser, så fjerning av bladstrø eller andre gjenstander der fuktighet samler seg vil bidra til å eliminere antallet. Tusenbeinbehandling utendørs bør ikke nødvendigvis være en bekymring; Men hvis det er nødvendig, vil fjerning av rusk som de kan gjemme seg under bidra til at de ikke henger rundt.

Mens tusenbein kan skade plantene dine, vil tusenbein generelt ikke gjøre det. Faktisk kan tusenbein i hager være ganske fordelaktig siden de har en tendens til å spise insekter som muligens kan skade plantene dine.

Ikke bekymre deg hvis du ser noen få tusenbein og tusenbein i hagen din – bedre her enn hjemme. Ta bare tiltak for å kontrollere dem hvis du tror befolkningen deres er ute av kontroll. Ellers dra nytte av det faktum at tusenbein bare er en annen måte å holde bestanden påødeleggende skadedyr under kontroll.

Anbefalt: