What Is A Spotted Snake Tusenbein: Spotted Snake Tusenbein kontroll og skade

Innholdsfortegnelse:

What Is A Spotted Snake Tusenbein: Spotted Snake Tusenbein kontroll og skade
What Is A Spotted Snake Tusenbein: Spotted Snake Tusenbein kontroll og skade

Video: What Is A Spotted Snake Tusenbein: Spotted Snake Tusenbein kontroll og skade

Video: What Is A Spotted Snake Tusenbein: Spotted Snake Tusenbein kontroll og skade
Video: 10 СУМАСШЕДШИХ БИТВ ЖИВОТНЫХ Снятых На Камеру 2024, Kan
Anonim

Jeg er sikker på at du har vært ute i hagen for å høste, luke og hakke og lagt merke til noen slanke insekter med segmenterte kropper som ser nesten ut som bittesmå slanger. Faktisk, ved nærmere inspeksjon, legger du merke til at skapningene har brunlige til rosa flekker på sidesidene av kroppen. Du ser på flekkete slangetusenbein (Blaniulus guttulatus). Hva er en flekket slangetusenbein? Gir Blaniulus guttulatus skade i hager? I så fall, er det en flekket slange tusenbein kontroll? Den følgende artikkelen inneholder svarene på disse spørsmålene og annen informasjon om Blaniulus guttulatus tusenbein.

Hva er en flekket slange tusenbein?

Flekkede slangetusenbein, sammen med tusenbein, er medlemmer av en gruppe dyr som kalles myriapoder. Tusenbein er jordlevende rovdyr som bare har ett par ben per kroppssegment. Unge tusenbein har tre par ben per kroppssegment.

Tusenbein er mer aktive enn tusenbein, og når de oppdages, løper du etter det mens tusenbein enten fryser i sporene eller krøller seg sammen. Tusenbein gjemmer seg i jorda eller under tømmerstokker og steiner om dagen. Om natten kommer de til jordoverflaten og noen gangerklatre opp på planter.

Blaniulus guttulatus Tusenbeininfo

Flekkede slangetusenbein er litt over en halv tomme (1 cm) lange, omtrent på bredden av blyantblyant. De mangler øyne og har kropper som er blekhvite til kremfargede med rosa flekker på sidene som representerer defensive kjertler.

Disse jordbeboerne lever av råtnende plantemateriale og legger eggene sine i jorden om våren og sommeren, enten enkeltvis eller i små partier. Eggene klekkes til miniatyrversjoner av de voksne og kan ta flere år før de blir modne. I løpet av denne ungdomstiden vil de kaste skinnet 7 til 15 ganger og øke lengden ved å legge til flere segmenter i kroppen.

Blaniulus guttulatus-skade

Mens flekkete slangetusenbein primært lever av nedbrytende organisk materiale, kan de gjøre skade på avlinger under visse forhold. Under langvarig tørke kan dette tusenbeinet bli tiltrukket av avlinger for å dekke fuktighetsbehovet. Angrep av flekkslangetusenbein er ofte på topp i jord rik på organisk materiale. Nedbør vil også utløse et angrep.

Blaniulus guttulatus kan noen ganger finnes fôring inne i løker, potetknoller og andre rotgrønnsaker. De følger vanligvis minst motstands vei, og forstørrer skaden som allerede er gjort av snegler eller en annen skadedyr eller sykdom. Friske planter er vanligvis uskadet av tusenbein på grunn av deres relativt svake munnpartier som er mer egnet til allerede nedbrytende stoffer.

Hagevekster som er mottakelige for flekket slangetusenbeinskader inkluderer:

  • Strawberries
  • poteter
  • Sukkerbeter
  • Roper
  • Beans
  • Squash

Fôringsskader ved røttene kan forårsake rask død av disse plantene.

Fekket slange tusenbeinkontroll

Generelt sett forårsaker tusenbein sjelden noen alvorlig skade, så det er ikke nødvendig å kontrollere dem med noen kjemiske kontroller. I stedet bør du praktisere gode sanitære forhold i hagen ved å fjerne avlingsrester og råtnende plantemateriale. Fjern også gammel mulch eller nedbrytende blader som kan inneholde tusenbein.

Entomopatogene nematoder er nyttige for å håndtere angrep av tusenbein.

Når jordbær blir skadet av tusenbein, er det sannsynligvis fordi frukten hviler på jorden. Plasser halm eller høy rundt plantene for å løfte opp frukten. I tilfelle av skade på poteter, følger trolig tusenbeinene bare skaden gjort av snegler, så det bør iverksettes tiltak for å eliminere snegleproblemet.

Sjansen er stor for at ethvert mindre tusenbeinproblem løser seg selv. Tusenbein har mange naturlige fiender som fugler, frosker, padder, pinnsvin og jordbiller som alltid leter etter en smakfull tusenbeinbit.

Anbefalt: