Droopy Amaryllis Plants - Why Leaves On Amaryllis Are Drooping

Innholdsfortegnelse:

Droopy Amaryllis Plants - Why Leaves On Amaryllis Are Drooping
Droopy Amaryllis Plants - Why Leaves On Amaryllis Are Drooping

Video: Droopy Amaryllis Plants - Why Leaves On Amaryllis Are Drooping

Video: Droopy Amaryllis Plants - Why Leaves On Amaryllis Are Drooping
Video: Why Amaryllis Leaves Fall Over & What To Do About It 2024, Kan
Anonim

Amaryllis-planter er elsket for sine enorme, strålende blomster og store blader – hele pakken gir et tropisk preg til både innendørs omgivelser og hager. Disse frekke skjønnhetene lever i flere tiår og trives innendørs, men selv den beste potteplanten har sine dager. Hengende amaryllisplanter er ikke uvanlige; og disse symptomene er vanligvis forårsaket av miljøproblemer. Les videre for å finne ut hva som får bladene på amaryllis til å gulne og henge.

Hvorfor bladene på amaryllis henger

Amaryllis er en lettstelt plante, forutsatt at de grunnleggende behovene dekkes. Når de ikke får riktig mengde vann, gjødsel eller sollys til riktig tid i blomstringssyklusen, kan det resultere i slappe, gule blader. Du kan forhindre denne situasjonen og øke plantens levetid ved å ha dens grunnleggende behov i tankene.

Vann: Amaryllis trenger hyppig vanning og utmerket drenering. Selv om noen sett er designet for å dyrke amaryllis i en vannkultur, vil disse plantene med denne metoden alltid være syke og kortvarige - de er rett og slett ikke designet for å sitte i stillestående vann hele dagen. Løken eller kronen kan utvikle soppråte under konstant våte forhold, og forårsake slappe blader og plantedød. Plant amaryllis i en godt drenertpottejord og vann den når som helst den øverste tommen (2,5 cm) med jord føles tørr å ta på.

Gjødsel: Gjødsl aldri amaryllis siden den begynner å gå i dvale, ellers kan du stimulere til ny vekst som holder løken i gang når den skal hvile. Dvale er avgjørende for å lykkes med en amaryllispære – hvis den ikke kan hvile, vil ny vekst dukke opp stadig svakere til alt du sitter igjen med er bleke, slappe blader og en utslitt pære.

Sollys: Hvis du merker at amaryllisbladene henger til tross for ellers ideell pleie, sjekk belysningen i rommet. Når blomstringene har falmet, raser amaryllisplanter for å lagre så mye energi i løkene de kan før de går tilbake til dvale. Lange perioder med lite lys kan svekke planten din, noe som resulterer i tegn på stress som gule eller slappe blader. Planlegg å flytte amaryllisen ut på terrassen etter blomstringen, eller gi den ekstra innendørsbelysning.

Stress: Bladene henger i amaryllis av mange årsaker, men sjokk og stress kan forårsake de mest dramatiske endringene. Hvis du nettopp har flyttet planten eller glemmer å vanne den regelmessig, kan stresset bli for mye for planten. Husk å sjekke planten med noen få dagers mellomrom og vann etter behov. Når du flytter den til terrassen, start med å plassere den på et skyggefullt sted, og øk deretter lyseksponeringen gradvis over en uke eller to. Skånsomme endringer og riktig vanning vil vanligvis forhindre miljøsjokk.

Dvale: Hvis dette er din første amaryllispære, er du kanskje ikke klar over at de må tilbringe mange uker i dvale for åå trives. Etter at blomstringen er brukt, forbereder planten seg på denne hvileperioden ved å lagre mye mat, men når den nærmer seg dvale, blir bladene gradvis gule eller brune og kan henge ned. La dem tørke helt ut før du fjerner dem.

Anbefalt: