Flytende damplanter - Hvordan bruke flytende planter til dammer

Innholdsfortegnelse:

Flytende damplanter - Hvordan bruke flytende planter til dammer
Flytende damplanter - Hvordan bruke flytende planter til dammer

Video: Flytende damplanter - Hvordan bruke flytende planter til dammer

Video: Flytende damplanter - Hvordan bruke flytende planter til dammer
Video: Sådan planter du roser. 2024, April
Anonim

Flytende damplanter er uvanlige i planteverdenen fordi de ikke vokser med røttene i jorda som andre planter. Røttene deres henger ned i vannet og resten av planten flyter på toppen som en flåte. Hvis du ønsker å dekorere vannfunksjonen i bakgården, kan flytende planter for dammer gi området et kult, naturlig utseende med svært liten innsats. Faktisk er disse plantene så bekymringsløse at mange av dem bør tynnes ut hvert år for å forhindre at de kjører forbi det lokale vannsystemet.

Om flytende damplanter

Hva er flytende planter? Denne uvanlige gruppen av planter tar alle næringsstoffene sine fra vannet, og omgår ethvert behov for å ha røtter i jord. De er ofte mat for lok alt dyreliv, som andemat, eller gir beskyttede områder for gyting av fisk, som papegøyefjær gjør.

Vannsalat og vannhyasint er to av de mest kjente variantene. Hvis du har et større tjern eller en annen lukket vannmasse, kan du lære å bruke flytende planter langt på vei mot at din menneskeskapte funksjon ser mer naturlig ut.

Hvordan bruke flytende planter for dammer

Avhengig av størrelsen og typen av vannelementet ditt, varierer typene frittflytende vannplanter veldig. Hvis du har en litenen dam som bare er et par fot (61 cm) dyp, vil vannhyasintblomster sette av vannoverflaten vakkert. Større gårdsdammer kan dra nytte av de ulike formene for andemat, spesielt hvis du prøver å lokke vannfugler til eiendommen din.

Hvis dammen din munner ut i bekker eller andre vannmasser, pass deg for noen av de mer produktive flytende vannplantene. Vannhyasint er svært invasiv i enkelte deler av landet og bør aldri plantes der den kan spre seg til bekker og innsjøer.

Salvinia og vannsalat kan skape de samme problemene med å vokse til en stor matte, holde sollys fra bunnen av innsjøen og bruke alt oksygenet i vannet, og drepe fisk og dyreliv nedenfor.

Sjekk alltid med din lokale forlengelsestjeneste før du planter en ny art i dammer som munner ut i vannforsyningen. Det som begynte som et attraktivt tillegg til landskapsarbeidet ditt, kan bli et miljøproblem i løpet av én sesong, hvis du velger feil plante å bruke.

MERK: Bruken av innfødte planter i en hjemmevannhage (referert til som vill høsting) kan være risikabelt hvis du har fisk i dammen, ettersom de fleste naturlige vannfunksjoner er vert for en mengde parasitter. Eventuelle planter tatt fra en naturlig vannkilde bør settes i karantene over natten i en sterk løsning av kaliumpermanganat for å drepe eventuelle parasitter før de introduseres i dammen. Når det er sagt, er det alltid best å skaffe vannhageplanter fra en anerkjent barnehage.

Anbefalt: