What Is An Oncidium Orchid: Informasjon om Oncidium Orchid Care

Innholdsfortegnelse:

What Is An Oncidium Orchid: Informasjon om Oncidium Orchid Care
What Is An Oncidium Orchid: Informasjon om Oncidium Orchid Care

Video: What Is An Oncidium Orchid: Informasjon om Oncidium Orchid Care

Video: What Is An Oncidium Orchid: Informasjon om Oncidium Orchid Care
Video: Basic Oncidium Orchid Care! 2024, Kan
Anonim

Oncidium-orkideer er kjent som dansende dame eller dansende dukkeorkideer for deres karakteristiske blomsterdesign. De har så mange flagrende blomster på hver pigg at de har blitt sagt å ligne grener dekket av sommerfugler som vinker i vinden. Oncidium-dansende damer utviklet seg i regnskogen og vokste på tregrener i luften i stedet for i jorden.

Som med mange andre orkidevarianter, er pleie av Oncidium orkideer avhengig av å holde plantene i løst, godt drenert rotmedium og etterligne miljøet der den først utviklet seg.

Hvordan ta vare på Oncidium-dansende damer

Hva er en Oncidium-orkide? Det er en art som har utviklet seg uten nytte av jord (epifytisk) og som vokser lange pigger dekket av fargerike blomster.

Begynn å dyrke Oncidium-orkideer ved å velge riktig rotblanding. Et allsidig orkidemedium med små mengder spagnummose og perlitt og blandet med hakket furu- eller granbark gir riktig mengde drenering og lufting til orkideens røtter.

Oncidium vokser ganske raskt og må kanskje plantes om hvert annet år.

Å dyrke Oncidium-orkideer inkluderer å finne et lyspunkt for å sette plantekassene. Disse lyselskende plantene trenger fra én til fleretimer med sollys hver dag. Kjenn på bladene til planten din for å finne ut dens lysbehov – planter med tykkere, kjøttfullere blader trenger mer sollys, og de med tynnere blader kan klare seg med mindre.

En ting du lærer når du finner ut hvordan du tar vare på Oncidium-orkideer, er at de er ganske spesielle når det kommer til temperatur. De liker det veldig varmt om dagen, rundt 80 til 85 grader F. (27-29 C.) i gjennomsnitt. Varmetopper på opptil 38 C vil ikke skade disse plantene hvis de avkjøles etterpå. Om natten, derimot, liker Oncidium at luften rundt seg er litt kjøligere, rundt 60 til 65 grader F. (18 C.). Å ha et så bredt temperaturområde kan være et vanskelig forslag for de fleste potteplantedyrkere, men er lett å få tak i i et gjennomsnittlig lite drivhus.

Anbefalt: