Svarte flekker på Rudbeckia-planter - Behandling av flekkete blader på Susan med svarte øyne

Innholdsfortegnelse:

Svarte flekker på Rudbeckia-planter - Behandling av flekkete blader på Susan med svarte øyne
Svarte flekker på Rudbeckia-planter - Behandling av flekkete blader på Susan med svarte øyne

Video: Svarte flekker på Rudbeckia-planter - Behandling av flekkete blader på Susan med svarte øyne

Video: Svarte flekker på Rudbeckia-planter - Behandling av flekkete blader på Susan med svarte øyne
Video: BLACK SPOTS on LEAVES of PLANTS 🍃 (3 Causes and Solutions ✅) 2024, Kan
Anonim

Det er få blomster som er så ikoniske som den svartøyde Susan – disse edle og tøffe prærieblomstene fanger hjertene og sinnet til gartnere som dyrker dem, noen ganger i hopetall. Ingenting er så fantastisk som et felt fullt av disse lyse blomstene, og ingenting er så ødeleggende som å oppdage flekker på svartøyde Susan. Selv om det virker som om det burde være en årsak til alvorlig alarm, er de fleste flekkete blader på svartøyde Susan bare et lite irritasjonsmoment med en enkel kur.

Black-Eyed Susan Spots

Svarte flekker på Rudbeckia, også kjent som svartøyde Susan, er svært vanlige og forekommer i en stor prosentandel av befolkningen hvert år. Det er mange årsaker, men den desidert vanligste er soppsykdommen k alt Septoria leaf spot, en vanlig sykdom hos tomater.

Symptomene på vanlige Rudbeckia-bladflekksykdommer er imidlertid så like at det er vanskelig å skille mellom dem uten et mikroskop. Heldigvis er ingen av disse bladflekkene alvorlige og kan behandles med de samme kjemikaliene, noe som gjør identifikasjon mer til en intellektuell øvelse enn et nødvendig skritt.

Svartøyde Susan-flekker starter ofte som små, mørkebrune lesjoner som vokser opp til ¼ tomme (6 mm.) brede gjennom sommeren. Flekker kan forbli runde eller få et mer kantete utseende når de løper inn i bladårer. Lesjoner starter vanligvis på blader nær bakken, men jobber seg snart oppover planten gjennom sprutende vann.

Disse flekkene er først og fremst en kosmetisk sykdom, selv om planter med mange infiserte blader kan dø ut litt tidligere enn ikke-infiserte planter. Svarte flekker på Rudbeckia forstyrrer ikke blomstringen.

Kontroller Rudbeckia Leaf Spot

Plettede blader på svartøyde Susan dukker opp der soppsporer har fått overvintre og forholdene lå til rette for reinfeksjon om våren. Trange avstander, vanning over hodet og høy luftfuktighet bidrar til spredning av disse bladflekksykdommene – selve naturen til disse plantene gjør det vanskelig å bryte sykdomssyklusen.

For å opprettholde riktig avstand for god luftsirkulasjon, må du aggressivt trekke frivillige frøplanter som kommer fra de mange frøene Rudbeckia produserer om høsten.

Fjerning av brukt løvverk vil hjelpe i småplantinger, siden det fjerner sporekilder, men dette er ofte upraktisk på grunn av prærieplanters natur. Hvis Rudbeckiaen din lider av bladflekker hver sesong, kan du vurdere å bruke et kobberbasert soppdrepende middel på plantene når de dukker opp og fortsette å behandle dem etter en tidsplan for å forhindre infeksjon.

Igjen, siden flekkene hovedsakelig er kosmetiske, kan dette være bortkastet innsats hvis du ikke har noe imot flekkete løvverk. Mange gartnere arrangerer ganske enkelt sine svartøyde Susans i gruppeplantinger, så bladene blir mindre tydelige ettersom sommeren skrider frem.

Anbefalt: