Planteformeringsbeholdere - typer potter for plantefrø og stiklinger

Innholdsfortegnelse:

Planteformeringsbeholdere - typer potter for plantefrø og stiklinger
Planteformeringsbeholdere - typer potter for plantefrø og stiklinger

Video: Planteformeringsbeholdere - typer potter for plantefrø og stiklinger

Video: Planteformeringsbeholdere - typer potter for plantefrø og stiklinger
Video: Mine stiklinger og hvordan jeg lagde dem | Februar 2020 2024, Kan
Anonim

En av de store gledene ved hagearbeid er å starte med et lite frø eller klippe og ende opp med en sunn og levende plante, enten det er en velsmakende grønnsak eller en attraktiv busk for et hageanlegg. Når du tenker på å dyrke frøplanter og unge planter, ser du kanskje for deg store drivhus fulle av rader med planter, men hjemmegartneren kan gjøre det på en mindre basis.

Planteformeringsbeholdere kan være like enkle som resirkulerte kjøkkenbeholdere eller like forseggjorte som kommersielle selvvanningssystemer. Hvis du akkurat har begynt å dyrke dine egne frøplanter i stedet for å kjøpe dem, kan du begynne å samle beholdere som brukes til å forplante planter og fylle ut samlingen med hjemmelagde versjoner for å unngå store utgifter i begynnelsen av sesongen.

Typer potter for plantefrø og stiklinger

Typen av beholdere for formering av planter avhenger av hva du vil dyrke og hvor mange planter du planlegger å plante. Hver metode for planteformering krever en annen type beholder.

Når det kommer til å starte med frø, er sixpack potter og formeringsflater de foretrukne beholderne. Små frøplanter tar ikke mye plass, og når de vokser til en levedyktig størrelse, vil du nappe av og kaste halvparten av dem. Du kankjøp tomme sekspakninger i et hagesenter, men det er mye billigere å lage dine egne.

Stekk hull i ryddede tomme yoghurtbeger eller eggekartonger, lag små potter av gammel avispapir, eller teip opp bunnen av papirhåndkleseksjoner for å skape små, midlertidige hjem for frø. Alternativt kan du plante et antall frø i en leilighet og løfte dem ut for å transplantere dem i individuelle potter. Bruk gaveesker eller melkekartonger hvis du vil unngå kommersielle produkter.

Planteformeringsbeholdere

Potter for plantefrø og stiklinger er like, men de som roter en stikling er generelt større. Den ideelle situasjonen når du roter plantestikklinger, er å la dem ligge i pottejorda så lenge som mulig. Små sekspakker er ikke store nok til å holde røttene for en levedyktig plante, så jo større potten er, jo bedre.

Bruk kommersielle plastkjeler, som kan vaskes og steriliseres hver vår, eller engangsbeholdere som melkekartonger. Sørg for at hver plantekasse har flere dreneringshull i bunnen og plasser pottene på et vanntett brett for å forhindre at vann drypper ned på benkeplater og vinduskarmer.

Anbefalt: