Jimsonweed-informasjon – Lær om kontrollen av Jimsonweed

Innholdsfortegnelse:

Jimsonweed-informasjon – Lær om kontrollen av Jimsonweed
Jimsonweed-informasjon – Lær om kontrollen av Jimsonweed

Video: Jimsonweed-informasjon – Lær om kontrollen av Jimsonweed

Video: Jimsonweed-informasjon – Lær om kontrollen av Jimsonweed
Video: Jimsonweed: Everything you need to know about Datura Stramonium, Identification & Removal 2024, Kan
Anonim

Ingenting ødelegger en stille tur gjennom hagen som det plutselige utseendet til aggressivt ugress. Selv om blomstene til jimsonweeds kan være veldig vakre, pakker dette fire fot høye (1,2 m.) ugresset med seg en giftig nyttelast i form av en ryggdekket frøkapsel. Når denne valnøtt-størrelsen kapsel åpner seg, blir kontroll av jimsonweed mye vanskeligere.

Hagtefolk som søker informasjon om gressplanter før nye frø spres, har en klar fordel i kampen mot denne vakre, men forræderske planten.

Hva er Jimsonweed?

Jimsonweed (Datura stramonium) er en stinkende, men nydelig, plante som er hjemmehørende i India. Det ble introdusert av kolonister da de reiste over hele landet - de første nybyggerne som la merke til at denne ugressveksten var i Jamestown. Flere grupper brukte det giftige plantevevet og -juicen til medisinske formål, inkludert behandling av brannskader, hoste og som smertestillende middel.

Men før du prøver det hjemme, vær oppmerksom på at denne Datura-planten er ekstremt giftig – så lite som 280 g plantemateriale kan drepe husdyr; mennesker som brenner eller får i seg ulike deler av dette ugresset har dødd i forsøket.

Denne planten er lett å identifisere hvis du har sett den før, men hvis du ikke har det, se ettertykke, grønne til lilla stilker med dypt flikete eller tannede blader. En enkelt lilla eller hvit, rørformet blomst dukker opp fra forskjellige flekker nær bladbunnene, og utvider seg til å nå mellom 2 og 4 tommer (5-10 cm.) i lengde. Jimsonweed er kjent for sin skarpe lukt og aggressive sommervekst.

Hvordan bli kvitt Jimsonweeds

Jimsonweed-kontroll kan være utfordrende, siden frø fra tidligere sesonger kan bringes opp til overflaten under jordarbeiding. Disse frøene forblir levedyktige i opptil et århundre, og med hver belg som produserer opptil 800 frø, er det store antallet potensielle jimsonweeds svimlende. Heldigvis er disse plantene ettårige sommerplanter og formerer seg ikke fra rotseksjoner.

Når du prøver å bekjempe gressplanten i plenen, er regelmessig klipping ofte alt som er nødvendig. Når du først har hatt jimsonweed på eiendommen din, kan det ta mange sesonger å drepe alle frøene, men å holde dem klippet så kort at de ikke kan produsere nye frø, vil hjelpe deg med å bære skillet ut.

Jimsonweed i hagen må kanskje trekkes for hånd (bruk hansker), eller sprayes med et ugressmiddel, på grunn av alkaloidene den frigjør fra røttene – disse forbindelsene er svært farlige for mange andre planter. Når du trekker dette ugresset, anbefales det vanligvis at du legger planten og frøene i en plastpose for avhending. (Siden frø forblir levedyktige i en så lang periode, er det en god idé å la posen sitte i opptil et år eller mer.)

Pre-emergent ugressmidler kan påføres på hageplassen din før plantetidspunktet hvis jimsonweed er et årlig problem.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mye mer miljøvennlige.

Anbefalt: