Forsythia Phomopsis Gall - Tips for behandling av galls på Forsythia-busker

Innholdsfortegnelse:

Forsythia Phomopsis Gall - Tips for behandling av galls på Forsythia-busker
Forsythia Phomopsis Gall - Tips for behandling av galls på Forsythia-busker

Video: Forsythia Phomopsis Gall - Tips for behandling av galls på Forsythia-busker

Video: Forsythia Phomopsis Gall - Tips for behandling av galls på Forsythia-busker
Video: Forsythia - How to grow Forsythia - How not to prune Forsythia #forsythia 2024, Kan
Anonim

Forsythia-busker er kjent for sin skjønnhet og utholdenhet, men selv de tøffeste av disse buskene kan bli syke i nærvær av phomopsis-galler. Les videre for å finne ut hvordan du håndterer denne skjemmende soppen.

Phomopsis Gall on Forsythia

De knallgule blomstene til forsythia varsler våren, men når buskene dine utvikler uvanlige hevelser på grenene, er det neppe en munter start på sesongen. Galler er ikke uvanlige problemer for treaktige planter og trær, men i motsetning til de fleste vanlige galler, er forsythia phomopsis galle forårsaket av en aggressiv sopp.

Soppen Phomopsis spp. er ansvarlig for de uregelmessige hevelsene som vises gjennom berørte forsythia-busker. Disse gallene er vanligvis 2,5-5 cm i diameter, merkbart runde og har en grov, humpete tekstur. Det er imidlertid lett å forveksle dem med galler forårsaket av insekter eller midd, så det er nødvendig å kutte i dem for riktig diagnose. Når du skjærer gjennom en phomopsis-galle, vil den være solid hele veien, i motsetning til andre galler som inneholder kammer eller har tegn på kjedelig inni.

Initial infeksjon oppstår når soppsporer lander på nyskadde forsythia i vått vær. Det er noen bevis på detdisse sporene kan også spres mellom planter på skitne verktøy. Hvis du har en forsythia som viser tegn på galle, sørg for at du steriliserer beskjærerne mellom kutt i en løsning av blekevann, blandet i forholdet 1:10 blekemiddel til vann.

I motsetning til insektgall, er det en stor feil å velge å ignorere phomopsis-galler – de kan lett drepe deler av svake forsythias, og forårsake generell nedgang og død.

Forsythia gallebehandling

Siden phomopsis-gallesoppen ikke overvintrer i rusk som mange sopp, men i stedet henger i gallene som en aktiv infeksjon, er det en risiko for å overføre denne sykdommen hele året. Se etter nye vekster på forsythiaen din, spesielt hvis de er plantet i et område som allerede har vist galleaktivitet.

Behandling av galls på forsythia er ikke mulig; det eneste du kan gjøre når de har kommet opp er å fjerne dem rent. Klipp av infiserte grener 10-15 cm under hevelsene, og ødelegg det infiserte vevet umiddelbart ved å brenne eller doble det i plastposer. Bruk alltid gode sanitærmetoder når du arbeider rundt phomopsis galler for å hindre at de spres videre.

Anbefalt: