Cause Of Spindel Galls: How To Treat Spindle Galls On Trees

Innholdsfortegnelse:

Cause Of Spindel Galls: How To Treat Spindle Galls On Trees
Cause Of Spindel Galls: How To Treat Spindle Galls On Trees

Video: Cause Of Spindel Galls: How To Treat Spindle Galls On Trees

Video: Cause Of Spindel Galls: How To Treat Spindle Galls On Trees
Video: SPINDLE GALL or Nail Gall! Why you See Ugly Bumps and Spikes on Tree Leaves? What Causes It? 2024, April
Anonim

Det er utrolig hvor mange små ting som kan leve på et tre, uten at noen egentlig legger merke til det. Slik er tilfellet med Eriophyid-midden, årsaken til spindelgaller på trebladene dine. Når spindelgaller får deg ned, ta en titt på denne artikkelen for mer informasjon om dem og hvordan de påvirker plantene dine. Les videre for å lære om den fascinerende prosessen som skaper spindelgaller.

Hva er spindelgaller?

Å gå gjennom en nybladet skog eller til og med bare rundt i din egen hage om våren kan avsløre mange fantastiske og forbløffende severdigheter. Hvis du er veldig heldig, kan du til og med finne noen spindelgaller. Selv om disse interessante bladdeformasjonene til å begynne med kan virke som en slags alvorlig plantesykdom, er sannheten at de svært sjelden er farlige for plantene dine.

Hvis favoritttreet ditt har utviklet merkelige piggete vekster på de øvre overflatene av bladene, kan du umiddelbart bli bekymret for at det er et tidlig tegn på plantesykdom. Heldigvis er ikke spindelgaller et tegn på alvorlig sykdom; i stedet er de hjemmene til små hagemidd som lever av planter som din. Eriophyidmiddene er årsakene til spindelgaller. Ivåren kommer disse bittesmå middene frem fra sine gjemmesteder under bark, i sprekker eller under knoppskjell og begynner å spise på de nyåpnede bladene til landskapstrær.

Selv om dette norm alt vil være en ganske urovekkende trend, fordi spindelgalmidd er så små, blir bladet knapt påvirket. Vanligvis er den mest alvorlige effekten at infiserte blader blir lurt til å kapsle inn midden, og dermed danner den svært merkbare gallen. Inne i gallen mater midden, vokser og legger egg. Men ikke bekymre deg, neste generasjon vil ikke henge lenge. Ikke bare kan spindelgalmidd lett blåses på vinden, de kjører også ofte med tilreisende insekter.

Hvordan behandle spindelgaller

Det er absolutt noen få gallemidd som krever inngrep, for eksempel galler som får bladstilker til å svulme opp og resultere i at blader dør, men spindelgalmidd er ikke noe mer enn en ulempe. Du vil til og med legge merke til at de vokser og avtar naturlig fra år til år. En annen midd som finnes på plantene dine, Phytoseiid-midden, er rovdyr og elsker ingenting mer enn å spise disse spindelgallmiddene i overflod.

Når du har sett galler på en plante, er det uansett for sent å behandle dem, siden insektet er innkapslet i bladvevet. På grunn av disse tingene består spindelgallebehandling for det meste av å ikke få panikk og lære å sette pris på de mange dyrene som kaller landskapet ditt hjem.

Hvis infeksjoner de siste årene har vært alvorlige, kan det være lurt å tenke på å behandle midd i år, men vær oppmerksom på at du ikke kanbare drep Eriophyid-middene og la Phytoseiidmiddene være i fred. Det er et fullført scenario. Hvis du ønsker å eliminere alle midd, spray treet med miticid fra topp til bunn syv til 10 dager før knoppbrudd, eller bruk en hagebruksolje for å forstyrre middens livssyklus når bladene har åpnet seg.

Anbefalt: