Dahlia-oppbevaring - Tips for overvintring av Dahlia-knoller

Innholdsfortegnelse:

Dahlia-oppbevaring - Tips for overvintring av Dahlia-knoller
Dahlia-oppbevaring - Tips for overvintring av Dahlia-knoller

Video: Dahlia-oppbevaring - Tips for overvintring av Dahlia-knoller

Video: Dahlia-oppbevaring - Tips for overvintring av Dahlia-knoller
Video: Overvintring av Dahlia (georginer) 2024, Kan
Anonim

Dahliaer er en oppdretter- og samlerdrøm. De kommer i et så stort utvalg av størrelser og farger at det garantert vil være en form for enhver gartner. Dahliaknoller er ikke spesielt vinterharde og vil råtne i bakken i mange regioner. De deler seg i minusgrader og mugger seg i fuktig jord. Det er best å grave dem opp og oppbevare dem innendørs for den kalde årstiden og deretter installere dem på nytt om våren.

Tips for å redde georginer

Det er flere måter å lagre georgineknoller for vinteren. Den avgjørende delen av prosessen er rengjøring og tørking. Men selv de beste metodene krever fortsatt at du inspiserer knollene av og til i løpet av vinteren. Miljøendringer på lagringsstedet, som økt luftfuktighet eller varierende temperaturer, kan fortsatt skade overvintrende georgineknoller.

Enten du har bombshell på størrelse med middagstallerkenen eller den delikate slikkevarianten, er det viktig å vite hvordan du fjerner og oppbevarer georgineknoller. Plantene er flerårige i USDA plantehardhetssone 6 til 7, men vil bukke under i bakken i lavere soner. Så ditt valg i kaldere klima er å behandle dem som ettårige eller grave dem opp for lagring. Dahlia lagring tar bare noen få minutter og et par billigmaterialer.

Hvordan fjerne og oppbevare Dahlia-knoller

Vent til bladverket har blitt gult før du graver opp knollene. Dette er viktig for at planten skal kunne samle energi til neste år. Den vil lagre stivelse i knollen som vil gi næring til den første spiringen om sommeren.

Klipp av løvet og grav knollene forsiktig ut. Børst bort overflødig smuss og la knollene tørke i noen dager. Hvis mulig, heng dem opp ned når du tørker dem slik at fuktighet kan lekke ut av dem.

Tørking er viktig for å redde georginer over vinteren og forhindre at de råtner. Imidlertid trenger de å holde seg litt fuktig på innsiden for å holde embryoet i live. Når huden er rynket, skal knollene være tørre nok. Når de er tørre, pakkes de bort.

Oppbevaring av Dahlia-knoller for vinteren

Hagtefolk er forskjellige når det gjelder den beste måten å pakke overvintrende georgineknoller på. Noen sverger til å pakke dem i torvmose eller sand i brett i et område rundt 40 til 45 grader F. (4-7 C.). Du kan også prøve å oppbevare dem i en tung plastpose med emballasje eller til og med en isboks i isopor. Skill røttene fra hverandre med torv, sedertre eller perlitt. I tempererte soner der fryser ikke opprettholdes, kan du lagre dem i en kjeller eller garasje i en papirpose.

Noen gartnere anbefaler å tørke knollene med et soppdrepende middel før pakking. Uansett hvilken metode du velger for dahlialagring, må du sjekke knollene av og til for å sikre at de ikke råtner. Fjern alle som kan råtne for å forhindre at de påvirker alleknoller.

Plant dem ut igjen etter at all fare for frost er over, og nyt deres strålende toner og prangende former.

Anbefalt: