Bordeaux soppdrepende middel - Hvordan lage Bordeaux soppdreper

Innholdsfortegnelse:

Bordeaux soppdrepende middel - Hvordan lage Bordeaux soppdreper
Bordeaux soppdrepende middel - Hvordan lage Bordeaux soppdreper

Video: Bordeaux soppdrepende middel - Hvordan lage Bordeaux soppdreper

Video: Bordeaux soppdrepende middel - Hvordan lage Bordeaux soppdreper
Video: Срочно! Сделайте это с кабачками! Почему гниют и пропадают завязи кабачков что делать чем подкормить 2024, Kan
Anonim

Bordeaux er en sovende sesongspray som er nyttig for å bekjempe soppsykdommer og visse bakterieproblemer. Det er en kombinasjon av kobbersulfat, kalk og vann. Du kan kjøpe en tilberedt blanding eller lage din egen Bordeaux soppdrepende preparat etter behov.

Høst og vinter er de beste tidene for å beskytte planter mot vårens soppproblemer med hjemmelaget Bordeaux-blanding. Problemer som dunet og pulveraktig mugg og svart flekk kan alle kontrolleres med riktig påføring. Brannskade av pære og eple er bakteriesykdommer som også kan forebygges med sprayen.

Bordeaux soppmiddeloppskrift

Alle ingrediensene er tilgjengelig på hagesentre, og oppskriften som følger vil hjelpe til med å lage Bordeaux-soppdreper. Denne oppskriften er en enkel forholdsformel som de fleste hjemmedyrkere lett kan mestre.

Kobbersoppmiddel er lett tilgjengelig som et konsentrert eller klar til bruk preparat. Den hjemmelagde oppskriften på Bordeaux-blanding er 10-10-100, med det første tallet som representerer kobbersulfat, det andre er tørr hydrert kalk og det tredje vann.

Bordeaux soppdrepende preparat forvitrer bedre på trær enn mange av de andre faste kobbersoppmidlene. Blandingen etterlater enblågrønn flekk på planter, så det er best å holde det unna alle som er i nærheten av hjemmet eller gjerdet. Denne oppskriften er ikke kompatibel med plantevernmidler og kan være etsende.

Making Bordeaux Fungicide

Hydrert kalk, eller lesket kalk, er kalsiumhydroksid og brukes blant annet til å lage gips. Du må bløtlegge den hydrerte/leskete kalken før du bruker den (løse den opp med 453 g. lesket kalk per gallon (3,5 L.) vann).

Du kan starte Bordeaux soppdrepende preparat med en slags slurry. Bruk 1 pund (453 g.) kobber i 1 gallon (3,5 L.) vann og bland det i en glasskrukke som du kan forsegle.

Kalken bør håndteres med forsiktighet. Bruk en støvmaske for å unngå å inhalere de fine partiklene når du lager Bordeaux soppdreper. Bland 1 pund (453 g.) lime i 1 gallon (3,5 L) vann og la det stå i minst to timer. Dette lar deg lage en rask løsning av Bordeaux.

Fyll en bøtte med 2 gallons (7,5 L.) vann og tilsett 1 liter (1 L.) av kobberløsningen. Bland kobberet sakte inn i vannet og tilsett til slutt limen. Rør mens du tilsetter 1 liter (1 L.) av limen. Blandingen er klar til bruk.

Hvordan lage Bordeaux-soppmiddel i små mengder

For sprøyting i små mengder, tilbered som ovenfor, men bland bare 1 gallon (3,5 L) vann, 3 1/3 ss (50 ml.) kobbersulfat og 10 ss (148 ml.) hydratisert lime. Rør blandingen grundig før du sprayer.

Uansett hvilken type du bruker, sørg for at limen er fra denne sesongen. Den hjemmelagde Bordeaux-blandingen må brukes den dagen du tilbereder den. Pass på at du skyller Bordeaux soppdrepende preparat ut av sprøyten med mye vann, siden det er etsende.

Anbefalt: