Blue Vervain Information - Care Of Blue Vervain Wildflowers

Innholdsfortegnelse:

Blue Vervain Information - Care Of Blue Vervain Wildflowers
Blue Vervain Information - Care Of Blue Vervain Wildflowers

Video: Blue Vervain Information - Care Of Blue Vervain Wildflowers

Video: Blue Vervain Information - Care Of Blue Vervain Wildflowers
Video: Blue Vervain: Egyptian Alter Plant 2024, Kan
Anonim

En villblomst hjemmehørende i Nord-Amerika, blå vervain sees ofte vokse i fuktige, gresskledde enger og langs bekker og veikanter der den lyser opp landskapet med piggete, blålilla blomster fra midtsommer til tidlig høst. La oss lære mer om dyrking av blå vervain.

Blue Vervain Information

Blå vervain (Verbena hastata) er også kjent som amerikansk blå vervain eller vill isop. Planten vokser vilt i nesten alle deler av USA. Denne kuldetolerante stauden klarer seg imidlertid ikke bra i klima varmere enn USDA-plantehardhetssone 8.

Blå vervain er en tradisjonell medisinsk urt, med røttene, bladene eller blomstene som brukes til å behandle tilstander som spenner fra magesmerter, forkjølelse og feber til hodepine, blåmerker og leddgikt. Indianere på vestkysten ristet frøene og m alte dem til mel eller mel.

I hagen tiltrekker blå vervain-planter humler og andre viktige pollinatorer, og frøene er en kilde til næringsstoffer for sangfugler. Blå vervain er også et godt valg for en regnhage eller en sommerfuglhage.

Growing Blue Vervain

Blue vervain fungerer best i fullt sollys og fuktig, godt drenert, moderat rik jord.

Plant blå vervain frø direkte utendørs sent på høsten. Kalde temperaturer bryter dvalen til frøene slik at de er klare til å spire om våren.

Dyrk jorda lett og fjern ugress. Dryss frøene over jordoverflaten, og bruk deretter en rive for å dekke frøene ikke mer enn 1/8 tomme (3 ml.) dype. Vann lett.

Care of Blue Vervain Wildflowers

Når den er etablert, krever denne planten som er motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer lite stell.

Hold frøene fuktige til de spirer. Deretter er en dyp vanning per uke i varmt vær vanligvis tilstrekkelig. Vann dypt hvis de øverste 1 til 2 tommer (2,5 til 5 cm) av jorda føles tørre å ta på. Jorden skal ikke forbli bløt, men den skal heller ikke få tørke i bein.

Blue vervain drar nytte av en balansert, vannløselig gjødsel som tilføres månedlig om sommeren.

Et 1- til 3-tommers (2,5 til 7,6 cm) lag med mulch, som barkflis eller kompost, holder jorden fuktig og undertrykker vekst av ugress. Mulch beskytter også røttene i kaldt vinterklima.

Anbefalt: