Choosing Shade Wildflowers: Shade-Loving Wildflowers For The Garden

Innholdsfortegnelse:

Choosing Shade Wildflowers: Shade-Loving Wildflowers For The Garden
Choosing Shade Wildflowers: Shade-Loving Wildflowers For The Garden

Video: Choosing Shade Wildflowers: Shade-Loving Wildflowers For The Garden

Video: Choosing Shade Wildflowers: Shade-Loving Wildflowers For The Garden
Video: 15 Shade-Loving Plants That Are Perfect For Your Garden! 👌🌿💚 // PlantDo Home & Garden 2024, April
Anonim

Villeblomster kan være et nydelig tillegg til alle typer hager, men spesielt staudebed og naturlige innfødte hager. Hvis du har mye skygge, se etter skogsarter. Villblomstene i den beste skyggen vokser naturlig og lett i den flekkete skyggen under trærne.

Growing Shade Tolerant Wildflowers

Det er viktig å huske at når de dyrker markblomster i skygge, trenger de litt sollys. Blomster som er hjemmehørende i skogkledde områder, vokser ikke i dyp skygge. De vokser i utkanten av skog og under høye forgrenede trær som lar litt sol trenge inn. Så sørg for at du planter disse blomstene der de får delvis skygge og sol.

Vogblomster trenger godt drenert jord, ikke stående vann og en god mengde fuktighet. Jorda skal være rik på organisk materiale. Disse blomstene er tilpasset å vokse med naturlig bladdekke hele året som du bør replikere for de beste resultatene. Mulch holder jorda fuktig og kjølig og beskytter markblomster om vinteren.

Wildflowers for Shade

Det er mange skyggeelskende villblomster du kan velge mellom til skogshagen eller skyggefulle bed. Noen valg inkluderer:

  • Mayapple – Denne vakre skogplanten, også kjent som amerikansk mandrake, vokser paraplylignende blader med delikate blomster under. Dette er et godt valg for envår til sommer skogbunndekke.
  • Virginia bluebells – De nydelige vårblomstene til Virginia bluebells tepper skoggulv der de vokser naturlig. Den tidlige vårfargen er vanskelig å slå, men blomstene vil dø tilbake midt på sommeren, så du må blande den inn med andre planter.
  • Dutchman's breeches – Navnet på denne unike blomsten kommer fra de bukseformede blomstene. Dutchman's ridebukser er en vårblomster som trenger mye fuktighet.
  • Jack-in-the-preikestolen – Blomstene til Jack-in-the-preikestolen består av en spade, formet som en mugge og en spadix, som kommer ut av den som en predikant på en prekestol.
  • Falsk Salomos sel – Dette er en av de høyere skogsartene og kan bli opptil 1 m høy. Falsk Salomos segl har klokkeformede blomster som henger over på buede stengler.
  • Salomons segl – The real deal kan vokse enda høyere, opptil 48 tommer (1 m.). Salomos segl produserer hvite blomster.
  • Columbine – Disse er blant de vakreste markblomstene. Avhengig av arten kan akelei være blå og lilla, rød eller gul.
  • Wild sweet William – Dette er en skogflox som produserer klaser av delikate blomster i blått og lys lilla.
  • Jacobs stige – Jakobs stige blir høy, opptil 1 m, og produserer pene hengende klokkeformede blomster i klaser. De kan være blå, gule, hvite eller rosa.

Anbefalt: