Brugmansia gjødselinformasjon - hvordan og når du skal mate Brugmansia-planter

Innholdsfortegnelse:

Brugmansia gjødselinformasjon - hvordan og når du skal mate Brugmansia-planter
Brugmansia gjødselinformasjon - hvordan og når du skal mate Brugmansia-planter

Video: Brugmansia gjødselinformasjon - hvordan og når du skal mate Brugmansia-planter

Video: Brugmansia gjødselinformasjon - hvordan og når du skal mate Brugmansia-planter
Video: Hvordan ta vare på BRUGMANSIA, ANGELES TRUMPETS i UK KALDT KLIMA, stell, borekaks og fôring. 2024, Kan
Anonim

Hvis det noen gang har vært en blomst du bare måtte dyrke, er brugmansia det. Planten er i den giftige Datura-familien, så hold den unna barn og kjæledyr, men de massive blomstringene er nesten verdt enhver risiko. Planten produserer en sesonglang visning av 6- til 8-tommers (15 til 20 cm.) trompetformede blomster i nyanser av rosa, gult og hvitt. Å vite hvordan man skal gjødsle brugmansias vil forbedre og utvide paraden av disse strålende fargede blomstene.

Feeding Angel's Trumpet

Brugmansia er også kjent som engletrompet på grunn av de store hengende blomstene. Planten kan vokse til en massiv busk i god belysning og, med god omsorg, opptil 8-10 fot høy. Blomstene avgir en berusende duft i nattluften, og legger til englemyen deres. Brugmansia er en glupsk mater og trives når den mates ofte.

Plantemat forbedrer de fleste planters vekst ved å gi ekstra makronæringsstoffer som ikke finnes i jord – nitrogen, fosfor og kalium – som ofte finnes i NPK-forhold på gjødselprodukter.

  • N – Det første tallet på en gjødselformel er nitrogenet, som styrer sterk plantevekst og stilk- og bladdannelse.
  • P – Theandre tall er fosfor, som hjelper til med blomstring og fruktproduksjon.
  • K – Det tredje tallet, kalium, forbedrer røttene og den generelle plantehelsen.

Typen gjødsel for brugmansia avhenger av utviklingstidspunktet. Under første vekst, bruk en balansert gjødsel som en 20-20-20. Når knopper begynner å dannes, veksle med én med høyere fosfor for å fremme større, mer lystige blomster.

Når skal man fôre Brugmansia-planter

Hver annen uke er når man skal mate brugmansia ifølge American Brugmansia and Datura Society. Angel's trompet krever store mengder ekstra næringsstoffer for å oppnå maksimal størrelse og blomstring. Bruk universalgjødsel en gang per uke under oppstartsperioden, og begynn deretter formelen med høyere fosfor en gang per uke ca. 3 til 4 uker før blomstringstiden.

Den beste gjødseltypen for brugmansia er en vannløselig gjødsel, som er lett tilgjengelig for planten å ta opp. Start med halve fortynninger når planten er liten og oppgrader til full dose når planten er moden. Vann eventuell gjødsel i brønnen.

Hvordan gjødsle Brugmansias

Ung brugmansia kan ta 2 til 3 år å blomstre fra et hybridkryss. De fleste planteskoler selger dem klare til å blomstre, men hvis du forplanter deg selv, vil den unge planten trenge spesiell omsorg. I tillegg til makronæringsstoffene den unge planten trenger:

  • Magnesium
  • Iron
  • Sink
  • Copper

Du finner disse i en god allsidig plantematforretter. Disse er enkle å påføre enten som bladverkgjennomvåt eller vannet ned i jord. Når unge planter er klare til å ompotte, bruk en tidsfrigjørende gjødsel blandet inn i jorden for langsom, gradvis frigjøring av næringsstoffer.

Å mate engeltrompet ofte vil resultere i store spektakulære blomstershow hele sommeren.

Anbefalt: