Dodder-kontrollmetoder - Lær om Dodder Management In Landscapes

Innholdsfortegnelse:

Dodder-kontrollmetoder - Lær om Dodder Management In Landscapes
Dodder-kontrollmetoder - Lær om Dodder Management In Landscapes

Video: Dodder-kontrollmetoder - Lær om Dodder Management In Landscapes

Video: Dodder-kontrollmetoder - Lær om Dodder Management In Landscapes
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, Kan
Anonim

Dodder ugrasbekjempelse og håndtering er av største betydning for mange kommersielle avlingsdyrkere. En parasittisk ettårig ugress, dodder (Cuscuta-arter) rammer mange avlinger, prydplanter og innfødte planter og nesten desimerer dem. Hvordan bli kvitt dodder er en pågående søken for den kommersielle bonden og kan være av interesse for hageeieren også.

Dodder Plant Info

Dodder weed har tynne, snoede stengler, enten blekgrønn, gul eller lys oransje i fargen. Den er enten bladløs eller med bittesmå, trekantede blader. Ugresset blotter kremfargede klokkeformede blomster som inneholder en frøkapsel med 2-3 frø.

De rotløse frøplantene har begrenset evne til å fotosyntetisere og er avhengig av at vertsplanten gir dem energi. En dodderfrø kan leve 5-10 dager uten vert, men vil snart dø. Etterhvert som ugresset vokser, fester det seg kontinuerlig til verten sin og sender ut skudd for å feste seg til nærliggende verter og skaper en tett masse av sammenflettede stengler.

Frø spres vanligvis via bevegelse av jord og utstyr eller i skitt som fester seg til sko og dekk, eller i infisert plantemateriale som transporteres. Frøet spirer kleller nær jordoverflaten om våren når temperaturen når 60 grader F. (15 C). Ved fremvekst er frøplanten avhengig av karbohydrater lagret i frøet til de fester seg til en vert. Når den er festet, trekker dodderplanten ut næringsstoffer og vann fra verten, og disponerer verten for sykdom og insektinvasjon, påvirker fruktsettet og gir og til og med dreper verten.

Dodder Weed Control

Som tidligere nevnt, er dodder et parasittisk ugress. Den kommer frem som et rotløst skudd som må feste seg til en vert i løpet av få dager. Den legger inn sugene sine, eller haustoria, i stilken til vertsplanten, og suger bokstavelig t alt livet ut av verten. Hvis det ikke er merket av, kan dodder danne store kolonier på flere fot i diameter og utslette slike avlinger som:

  • alfalfa
  • Asparges
  • Meloner
  • Safflower
  • Sugarbeet
  • Tomat

Dodder er i Cuscutaceae-familien, selv om den noen ganger er inkludert i familien Convolulaceae eller morning glory-familien. Mer enn 150 arter av dodder forekommer over hele kloden, men den er mest utbredt i Amerika. Med en slik variasjon kan den finnes i nesten ethvert landskap, inkludert s alte myrer, gjørmeleiligheter eller dammer. Noen arter trives i ugrasfelt som lever av planter som binde, lammekvart og gris.

Japansk dodder, C. japonica, hjemmehørende i Asia, har nylig blitt funnet som parasitterer californiske sitruslunder, sammen med prydbusker, ettårige planter, stauder og innfødte eiker og piler.

Hvordan bli kvitt dodder

Hvis du bor iCalifornia, hvor den invasive japanske dodderen har infiltrert seg selv, må du kontakte fylkets landbrukskommissær eller lokale forlengelseskontor for å få hjelp til identifisering og hjelp med kontroll. Den raske spredningen av dette ugresset har det under et utryddelsesprogram i California.

Ellers har du mest sannsynlig å gjøre med innfødt ugress, og forsøk på å kontrollere dette ugresset krever en systematisk tilnærming som involverer flere metoder. Dodder ugrasbekjempelse krever umiddelbar oppmerksomhet før invasjonen er ute av kontroll. Dodderkontrollmetoder vil inkludere kontroll av dagens populasjoner, forebygging av frøproduksjon og undertrykkelse av nye frøplanter.

Du kan også fjerne vertsplanter og plante på nytt med de plantene som har vist seg å være ugjestmilde mot ugress som gress, liljer, korsblomster, belgfrukter eller transplanterte trær eller busker.

Fjern små angrep av dodder for hånd og håndter store med klipping, beskjæring, brenning eller sprøyting av ugressmidler for å hindre frøproduksjon. Beskjær vertsplanter 1/8 til 14 tommer (0,5-35,5 cm.) under festepunktet. Vær oppmerksom på utstyr og klær når du flytter fra infiserte til uinfiserte områder, da frøene kan feste seg til dem og bli transportert.

Kjemisk kontroll er vanligvis ikke nødvendig for dodderhåndtering i hjemmehagen. Håndfjerning og beskjæring er vanligvis tilstrekkelig for å kontrollere ugresset. I områder med store angrep kan et ugressmiddel før oppblomstring brukes etterfulgt av tett klipping, brenning eller flekkfjerning av plaget vertsplanter.

Anbefalt: