Hva er gullbeter - informasjon om hvordan du dyrker gullbeter

Innholdsfortegnelse:

Hva er gullbeter - informasjon om hvordan du dyrker gullbeter
Hva er gullbeter - informasjon om hvordan du dyrker gullbeter

Video: Hva er gullbeter - informasjon om hvordan du dyrker gullbeter

Video: Hva er gullbeter - informasjon om hvordan du dyrker gullbeter
Video: 46. Såing gulrøtter: tips 2024, Kan
Anonim

Jeg elsker rødbeter, men jeg elsker ikke å forberede dem til å bli tilberedt. Den nydelige rødbetejuicen ender alltid på noe eller på noen, som meg, som ikke kan blekes. Dessuten er jeg ikke glad i måten den gir fargen til andre stekegrønnsaker. Men frykt ikke. Det er en annen rødbete der ute - gullbeten. Så, hva er gullbeter? Les videre for å lære mer om dyrking av gullbeter.

Hva er gullbeter?

Gullbeter er rett og slett en rødbetevariant som mangler det levende røde pigmentet. De er avlet for å være gylne i fargen, noe som er en fantastisk ting for denne beteelskeren som ikke liker rotet. Gullbeter og hvitbeter sies å være søtere og mildere enn sine røde motstykker. Spennende, ja? Så hvordan dyrker du gullbeter?

Hvordan dyrke gullbeter

Det er egentlig ingen forskjell når du dyrker gullbeter enn rødbeter. Begge sortene er ganske frosttolerante og kan plantes i hagen 30 dager før den frostfrie datoen i din region, eller du kan starte dem innendørs for å få en kickstart på deres 55-dagers modningsperiode.

Velg et sted for planting som er solrikt med lett, godt drenerende jord tilsatt organisk materiale. Rødbeter liker jord med en pH påmellom 6,5 og 7. Arbeid en gjødsel som inneholder både nitrogen og fosfor før planting. Riv ut store steiner eller klumper siden de påvirker veksten av rødbeteroten.

Optimal jordtemperatur for rødbetespiring er mellom 50-86 F. (10-30 C.). Så frøene tynt, 1-2 tommer (2,5-5 cm) fra hverandre på en dybde på ½ tomme (1,25 cm.) i rader en fot fra hverandre. Dekk frøene lett med jord og dryss med vann. Å dyrke gullbeter spirer dårligere enn sine røde søskenbarn, så plant ekstra frø.

På dette tidspunktet kan det være lurt å dekke området med et flytende raddekke. Hold stoffet fuktet i fem til 14 dager til frøplanter dukker opp. Deretter kan du holde den løst støttet over plantene for å motvirke insektmaraudere.

Når frøplantene er omtrent 2,5-5 cm høye, bør tynningen begynne. Fjern de minste, svakeste plantene ved å kutte, ikke trekke, noe som kan forstyrre røttene til nabofrøplantene. Tynning er viktig for å la det utviklende planterommet vokse. Dessuten er betefrø faktisk ikke et enkelt frø. Det er en klynge med frø i en tørket frukt, så det er svært sannsynlig at flere frøplanter vil komme opp fra ett enkelt "frø".

Omsorg for gullbeteplanter

Når du tar vare på gullbeteplanter, hold plantene fuktige. Vann dypt og ikke la jorden tørke ut. Et 1 til 2 tommers (2,5-5 cm) lag med mulch rundt etablerte planter vil hjelpe med dette.

Hold området ugrasfritt og spray plantene en eller to ganger med en bladgjødsel, tangbasert. Gjødsle midt i vekstenkrydre med en velbalansert organisk gjødsel.

Høste gullbeter

Høst gullbeter ca. 55 dager etter at frø er sådd. Røttene bør være minst 2,5 cm i diameter. Når du høster gullbeter, trekk alternative planter for å la gjenværende rødbeter vokse seg litt større. Bruk en spade til å løfte røttene forsiktig ut.

Gullbeter holder seg i kjøleskapet i opptil to uker, men de møre, deilige betetoppene bør spises kort tid etter høsting.

Anbefalt: