Skeletonized Leaf Skade - Reasons For Skeletonizing Leaves

Innholdsfortegnelse:

Skeletonized Leaf Skade - Reasons For Skeletonizing Leaves
Skeletonized Leaf Skade - Reasons For Skeletonizing Leaves

Video: Skeletonized Leaf Skade - Reasons For Skeletonizing Leaves

Video: Skeletonized Leaf Skade - Reasons For Skeletonizing Leaves
Video: Leaf Skeleton | Skeleton Leaf | Skeleton Leaves | Colour Skeleton Leaves | How To Make Skeleton Leaf 2024, Kan
Anonim

Løvproblemer florerer i hjemmet, men ingenting er mer forvirrende enn årsakene til skjelettdannelse. Skjelettiserte planteblader er bare en skygge av seg selv, med vindusruter med skader gjennom hele bladet. Årsakene til skjelettdannelse av blader kan stamme fra insekter eller sykdom og noen ganger kjemisk skade. Mest vanlig er skadeinsekter hvis fôringsatferd er langs årene i bladverket. Kjenn igjen tegnene på disse skadedyrene, slik at du kan kontrollere dem og forhindre skjelettskader på blader.

Vurderer skjelettbelagte bladskader

Planter bruker bladene sine til å høste solenergi, som de deretter gjør om til karbohydrater som drivstoff. Prosessen, fotosyntese, er avhengig av åpne bladoverflater fylt med klorofyll. Når det er mange skjelettiserte planteblader, reduseres den generelle kraften betydelig. Det hjelper heller ikke på utseendet til dyrebare bladplanter hvis tilstedeværelse i hagen skyldes deres spektakulære bladutstillinger.

En av hovedårsakene til skjelettdannelse av blader er larvefôring. De voksne artene kan lett gjenkjennes for å kontrollere dem og minimere egglegging. Når de først er klekket ut, kan larvene være vanskeligere å kontrollere og forhindre bladskade.

En av de første plantene du kanskje legger merke til med skjelettdannelse av blader, er rosen. Disse er ganske velsmakende for voksne og larver av:

  • Sawflies
  • japansk bille
  • Rose chafers
  • Fuller rosebille

Disse skadedyrene vil også hakke på løvet til andre prydplanter, og det finnes også spesialiserte skadedyr som viburnum-bladbillen. Skaden er karakteristisk og ser ikke ut som andre bladskader, slik som bladskjærerbier. Lacy-hullene løper ved siden av de tunge årene i bladet, og gir det et snøfnuggmønster, uten at bladene er identiske. Store skader kan kreve plantevernmidler, men i de fleste tilfeller er svaret mye enklere.

Forhindrer skjelettformede blader på planter

Skeletonisering av blader forekommer også på en rekke andre planter, som hibiskus og prydplommer, og er ofte visittkortet til voksne så vel som larver. For å minimere voksne populasjoner er håndplukking en trygg og giftfri metode. Skaff deg en lommelykt og gå ut etter mørkets frembrudd for å finne noen av de skyldige.

Andre vil spise frekt på høylys dag. Behandlingen er enkel. Squash de små skadedyrene. Kjemiske behandlinger er vanligvis ikke effektive på voksne, men er mer nyttige på myke larver. Hvis du kan minimere den voksne bestanden, vil larvene være mangelvare og det er mulig å kontrollere dem for hånd i små hager.

Større landskap med mange smakfulle prydplanter må stole på kjemisk kontroll.

Kjemisk behandling av skjelettformede blader på planter

Naturlige kjemiske behandlinger er det sunneste alternativet for hagen. Neem- eller hagebruksolje, insektdrepende såpe og vannstråler for å fjerne insektene og deres larver er ofte effektive. Larvene påvirkes mest når de behandles unger om våren og forsommeren.

Bacillus thuringiensis kan vise seg å kontrollere mange av larvene. Det er en naturlig forekommende bakterie som ikke er skadelig for de fleste nytteinsekter. Den mest effektive måten å stoppe skjelettdannelse av blader på er å komme seg ut i hagen hver dag og se etter skader. Hopp på behandlingen du ønsker så snart som mulig for å redde plantens løvverk og helse.

Anbefalt: