Azalea Leaf Pests: Azalea Lace Bug and Leaf skade de forårsaker

Innholdsfortegnelse:

Azalea Leaf Pests: Azalea Lace Bug and Leaf skade de forårsaker
Azalea Leaf Pests: Azalea Lace Bug and Leaf skade de forårsaker

Video: Azalea Leaf Pests: Azalea Lace Bug and Leaf skade de forårsaker

Video: Azalea Leaf Pests: Azalea Lace Bug and Leaf skade de forårsaker
Video: How To Control Lace Bug On Azaleas 2024, Kan
Anonim

Azalea er en populær landskapsplante på grunn av den enkle pleie og skjønnhet, men selv om de er enkle, er de ikke uten noen få problemer. En av dem er azalea blonder bug. Disse azalea-insektene kan forårsake betydelig skade på en plante hvis de ikke kontrolleres. Blondebugsskader på asalea har en tendens til å være kosmetiske, men de kan ødelegge utseendet til en nøye pleiet azalea veldig raskt.

Identifisering av Azalea Lace Bug Damage

Lacebugsskade på asalea oppstår norm alt på bladene og vil se ut som sølvfargede, hvite eller gule flekker. Dette er forårsaket av disse azalea-insektene, som bokstavelig t alt suger små deler av bladet tørre og dreper den delen av bladet. Etter hvert som disse asaleabladskadedyrene beveger seg over bladet, vil flere og flere flekker dukke opp.

Du vil også vite om du har disse azalea-insektproblemene ved å se på undersiden av bladene, der azalea-blondelusen har en tendens til å bli funnet. Hvis du ser et klebrig svart stoff eller en rustfarge, er dette nok et tegn på at du har disse azalea-insektene.

Du kan til og med finne azalea-blondelusen eller nymfen på bladene. Den voksne azalea blondebugen kan identifiseres ved deres "blonder"-lignende vinger, mens nymfene bare vil se ut som bittesmå flekker.

Azalea blondekryssforetrekker eviggrønne asaleaer, men kan også angripe de løvfellende variantene.

Hvordan bli kvitt Azalea Lace Bug

Disse azalea-insektproblemene er best å unngå i utgangspunktet. Azalea blondebugen har en tendens til å angripe planter som allerede er svekket på grunn av dårlig gjødsling eller vanning, så sørg for å ta ordentlig vare på plantene dine.

Hvis azaleabusken din allerede er infisert av disse azaleabladskadedyrene, kan du prøve en av to metoder for å bli kvitt dem. Den første er kjemiske kontroller og den andre er organisk kontroll.

Kjemisk kontroll innebærer bruk av insektdrepende såper (hvorav noen er økologiske). De fleste hyllebekjempende insektmidler vil effektivt drepe azalea blonder.

For organisk kontroll av disse azalea-insektene kan du prøve flere metoder. Den første metoden å prøve er å sprøyte planten ned med en sprøyte på slangen. Dette kan slå skadedyrene på planten og desorientere dem nok til å forhindre gjenangrep.

Du kan også prøve å spraye plantene med neemolje eller hvit olje.

Lace bug-skader på asalea trenger ikke å være ødeleggende. Med litt kunnskap kan disse azalea-insektproblemene håndteres og elimineres. Azalea blonder bugs trenger ikke å redusere skjønnheten til plantene dine.

Anbefalt: