Chocolate Cosmos Info - Tips for Planting Chocolate Cosmos In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Chocolate Cosmos Info - Tips for Planting Chocolate Cosmos In The Garden
Chocolate Cosmos Info - Tips for Planting Chocolate Cosmos In The Garden

Video: Chocolate Cosmos Info - Tips for Planting Chocolate Cosmos In The Garden

Video: Chocolate Cosmos Info - Tips for Planting Chocolate Cosmos In The Garden
Video: Chocolate Cosmos - How to grow and Care For Cosmos astrosanguineus 2024, Kan
Anonim

Sjokolade er ikke bare for kjøkkenet, det er også for hagen – spesielt en sjokolade. Å dyrke sjokoladekosmosblomster vil glede enhver sjokoladeelsker. Les videre for å lære mer om å dyrke og ta vare på sjokoladekosmos i hagen.

Chocolate Cosmos Info

Sjokoladekosmosblomster (Cosmos atrosanguineus) er mørkerødbrune, nesten svarte, og har en sjokoladeduft. De er relativt enkle å dyrke, lager fantastiske snittblomster og tiltrekker seg sommerfugler. Sjokoladekosmosplanter dyrkes ofte i beholdere og border, slik at fargen og duften deres kan nytes fullt ut.

Sjokoladekosmosplanter, som er hjemmehørende i Mexico, kan dyrkes ute som en flerårig plante i hardførhetssone 7 og oppover. Den kan også dyrkes ute som ettårig, eller i containere og overvintres inne i kaldere klima.

propagating Chocolate Cosmos Plants

I motsetning til de fleste andre kosmosblomster, forplantes sjokoladekosmos av sine knollrøtter. Frøene deres er sterile, så planting av sjokoladekosmosfrø vil ikke gi deg de plantene du ønsker. Se etter røtter som har et "øye" eller ny vekst på seg for å starte nye planter.

Hvis du dyrker sjokoladekosmosblomster som ettårige, er den beste tiden å lete etter dette når du graver dem opp om høsten. Hvis du dyrker sjokoladekosmosblomster som en flerårig plante, kan du hvert par år grave dem opp og dele dem tidlig på våren.

Caring for Chocolate Cosmos

Sjokoladekosmosplanter liker fruktbar, godt drenert jord og full sol (6 timer med sollys om dagen).

For mye vann vil føre til at røttene råtner, men dyp vanning én gang i uken vil holde dem sunne og glade. Sørg for å la jorden tørke ut mellom vanningene; husk at sjokoladekosmosblomster oppsto i et tørt område.

Når en blomst har dødd, vil planten ha stor nytte av at den fjernes, så sørg for å deaktivere kosmos regelmessig.

I varmere klima, der de dyrkes som stauder, bør sjokoladekosmosplanter være kraftig dekket om vinteren. I kaldere klima, hvor sjokoladekosmosplanter dyrkes som ettårige, kan de graves opp om høsten og overvintres i et frostfritt område i lett fuktig torv. Hvis de er i en beholder, sørg for å ta dem med inn til vinteren.

Anbefalt: