Tips for urban birøkt: Lær om fordelene med birøkt i bakgården

Innholdsfortegnelse:

Tips for urban birøkt: Lær om fordelene med birøkt i bakgården
Tips for urban birøkt: Lær om fordelene med birøkt i bakgården

Video: Tips for urban birøkt: Lær om fordelene med birøkt i bakgården

Video: Tips for urban birøkt: Lær om fordelene med birøkt i bakgården
Video: Beekeeping How To Start Beekeeping In 2023 2024, Kan
Anonim

Å holde bier i bakgården er en naturlig forlengelse av hagearbeid for mange friluftsentusiaster. Å ha bikuber i din egen hage betyr klar pollinering av blomstene og plantene dine og med tiden en sjenerøs personlig honningforsyning. Les videre for å lære om grunnleggende birøkt i bakgården.

Bikuber i bakgården

Det tar ikke mye tid eller penger å begynne å holde bikuber i bakgården. Ofte kan du kjøpe en ny bikube med bier for mindre enn $200. Du kan kanskje få tilbake dette beløpet året etter hvis du høster og selger honningen din.

Du trenger tre typer bier for bikuber i bakgården:

  • Dronningen, som legger alle eggene i bikuben
  • Droner, som befrukter dronningens egg
  • Arbeidsbier, som utfører alle de gjenværende funksjonene – inkludert nektarinnsamling og stell av eggene.

Biene jobber som en enhet for å ta vare på kolonien.

I tillegg til bikuber i hagen, må du anskaffe utstyr for å beskytte deg mot bistikk som en røyker, et birøkterslør og biersikre hansker. Birøkterforsyningsbutikker kan tilby disse i pakken.

Urban birøkttips

Før du inviterer bier til å dele hagen din, sjekk viderestatlige og lokale forskrifter. Det kan hende du trenger å skaffe lisenser eller registrere hagen din.

Det er også en god idé for byboere å snakke med naboer for å være sikker på at ingen i nærheten er allergiske mot bistikk. Med mindre du har en veldig stor bakgård, er det sannsynlig at biene dine søker i både naboers og dine blomster for å produsere honning.

Fordeler med bakgårdsbirøkt

De som liker å hage, hjelpe naturen og jobbe utendørs vil sannsynligvis elske håndverket birøkt. Å ha honningbier på eiendommen din er den beste måten å sikre at blomstene og frukttrærne dine blir befruktet.

Forutsatt at du prøver deg på honningbirøkt i bakgården, bør du også ende opp med mye hjemmeprodusert honning å bruke eller selge. Bivoks er et annet biprodukt av bikuber i bakgården.

For å lære hvordan du får mest mulig ut av birøkt i bakgården, ta en klasse på ditt lokale ungdomsskole eller samfunnshus. Du får de beste urbane birøkttipsene fra lokalbefolkningen.

Anbefalt: