Hønsehold for nybegynnere - Fordeler med å ha kyllinger i en hage

Innholdsfortegnelse:

Hønsehold for nybegynnere - Fordeler med å ha kyllinger i en hage
Hønsehold for nybegynnere - Fordeler med å ha kyllinger i en hage

Video: Hønsehold for nybegynnere - Fordeler med å ha kyllinger i en hage

Video: Hønsehold for nybegynnere - Fordeler med å ha kyllinger i en hage
Video: Курятник для несушек своими руками за 4 дня!!! Как построить курятник! 2024, Kan
Anonim

Når du først begynner å forske på hagekyllinger i bakgården, vil det virke overveldende. Ikke la dette stoppe deg. Å oppdra kyllinger i hagen din er enkelt og underholdende. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å komme i gang med kyllinghold for nybegynnere.

Før du får hagekyllinger i bakgården

Sjekk byforskriften din for å finne ut hvor mange hagehøner du har lov til å beholde. Noen byer tillater bare tre høner.

Bestill daggamle babykyllinger fra fôrbutikken din eller på nett. Pass på at du spesifiserer at du bare vil ha hunner. Du vil ikke ha noen haner. De er bråkete og veldig sjefete. Å holde høner i bakgården er en mye bedre idé.

Tips om å oppdra kyllinger i hagen din

Når du tar med deg kyllingene hjem, må du ha dem i et bur med en varmelampe, da de lett blir kalde. Pass på at du legger spon, vann og fôr for babykyllinger i buret. Du vil bli forelsket. De er umulig søte. Bytt vann, fôr og spon hver dag. Se om de er for kalde eller for varme. Du kan se dette på om de klemmer seg under varmelampen eller slår leir ute i det ytterste av buret.

Høns vokser raskt opp. Innende blir for store for buret de vil også kunne tåle kjøligere lufttemperaturer. Du kan flytte dem til et større bur eller rett inn i hønsehuset deres avhengig av været.

Når du holder høner i bakgården, sørg for at de har et hus hvor de kan sove og holde seg varme og tørre. Coop vil trenge hekkekasser med halm der de kan legge egg. De vil også trenge et rovdyrbeskyttet kyllingløp ute. Løpet skal være koblet til coop. Kyllinger liker å hakke i bakken, spise biter av dette og hint. De liker insekter. De liker også å skrape i bakken og røre opp skitten. Skift vannet regelmessig og hold dem godt forsynt med fôr. Skift det skitne strået i coop ukentlig også. Det kan bli stinkende der inne.

Det er gøy å la hønsene gå fritt. De har distinkte personligheter og krumspringene deres kan være morsomme, men kyllinger i en hage kan være rotete. Hvis du vil at en del av bakgården skal forbli ryddig og ryddig, så gjerde den av fra kyllingdelen.

Høns begynner å legge egg mellom 16 og 24 uker gamle. Du vil være veldig fornøyd med hvor velsmakende eggene deres er sammenlignet med butikkkjøpte egg. Du får flest egg det første året. Eggproduksjonen avtar etter det andre året.

Å holde kyllinger er også en fin måte å ha en endeløs tilførsel av avføringen på. Ved å legge til hønsegjødsel i komposthaugen kan du dra nytte av denne naturlige formen for gjødsel i hagen.

Anbefalt: