Wild Tassel Hyacinth Info - Information on the Care of Tassel Hyacinths

Innholdsfortegnelse:

Wild Tassel Hyacinth Info - Information on the Care of Tassel Hyacinths
Wild Tassel Hyacinth Info - Information on the Care of Tassel Hyacinths

Video: Wild Tassel Hyacinth Info - Information on the Care of Tassel Hyacinths

Video: Wild Tassel Hyacinth Info - Information on the Care of Tassel Hyacinths
Video: Hyacinth Care and Handling 2024, Kan
Anonim

Duskhyasintløk, kjent som lampascioni, regnes som en delikatesse i middelhavsland hvor planten dyrkes for dette formålet. Imidlertid tror mange gourmeter at smaken av ville planter er overlegen kultiverte løker. Les videre for mer info om villduskhyasinter, og lær hvordan du tar vare på duskhyasinter i hagen din.

Wild Tassel Hyacinth Info

Duskdruehyasint (Leopoldia comosa eller Leopoldia muscari), også kjent som duskhyasint, frynshyasint eller moskushyasint, er en villblomst som er hjemmehørende i Tyrkia, Irak og sørøst-Europa. Duskdruehyasinter ligner de kjente druehyasinterne i hagesorten, men de brungrønne blomstene toppes av tuer av fiolettblå, frynslignende blomster. Den nedre delen av blomstene er fruktbare, men duskene er sterile.

Duskhyasintløk er hardfør mot USDA-plantehardhetssone 4 til 8. Duskdruehyasint er en skogsplante som foretrekker flekkete sollys eller lett skygge. Den fungerer godt i hagekanter, bed eller langs hagestier. Men vurder nøye før du planter dusk-druehyasint. Selv om planten ikke er hjemmehørende i USA, har duskdruehyasintnaturalisert over store deler av USA. Den formerer seg raskt og regnes som en invasiv plante i noen områder.

Tassel Hyacinth Growing

Duskhyasintdyrking er enkel, men planten krever godt drenert jord for å hindre at løkene råtner. Hvis jorden er fuktig, tilsett flere tommer (8 cm) kompost eller mulch for å forbedre dreneringen.

Plant de runde duskhyasintløkene ca. 8 cm dype om høsten, med den spisse siden opp. La det være 5–10 cm mellom hver pære.

Vann dypt umiddelbart etter planting. Løkene vil blomstre om våren.

Care of Tassel Hyacinths

Vannkvast hyasinter godt mens planten vokser og utvikler blader, og kutt deretter ned på vannet etter at blomstene har falmet. La løvet være på plass til bladene blir gule, ettersom det grønne løvet absorberer sollys, og gir dermed energi til å mate løkene for den kommende blomstringssesongen.

Når den er etablert, er duskdruehyasint lett å formere ved å dele og plante løkeforskyvningene.

Anbefalt: