Hager for sykehjemsbeboere - Lær om hagearbeid med demenspasienter

Innholdsfortegnelse:

Hager for sykehjemsbeboere - Lær om hagearbeid med demenspasienter
Hager for sykehjemsbeboere - Lær om hagearbeid med demenspasienter

Video: Hager for sykehjemsbeboere - Lær om hagearbeid med demenspasienter

Video: Hager for sykehjemsbeboere - Lær om hagearbeid med demenspasienter
Video: Growing minds by growing school gardens: Laurie Brekke at TEDxNavesink 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid er en av de sunneste og beste aktivitetene for folk i alle aldre, inkludert seniorer. Hagearbeid for eldre stimulerer sansene deres. Å jobbe med planter lar seniorer samhandle med naturen og gjenvinne en følelse av selvtillit og stolthet.

Flere hageaktiviteter for eldre blir tilbudt til eldre beboere på aldershjem og sykehjem, og til og med pasienter med demens eller Alzheimers. Les videre for å lære mer om hageaktiviteter for eldre.

Hagearbeid for eldre

Hagearbeid er anerkjent som en utmerket måte for eldre mennesker å trene på. Og en stor prosentandel av de over 55 år driver faktisk litt hagearbeid. Men løfting og bøying kan være vanskelig for eldre kropper. Eksperter anbefaler å modifisere hagen for å gjøre hagearbeid for eldre enklere å gjennomføre. Hager for beboere på sykehjem gjør også mange av disse modifikasjonene.

De foreslåtte tilpasningene inkluderer å legge til benker i skyggen, lage smale høye senger for å gi lettere tilgang, gjøre hager vertikale (ved å bruke perler, espalier osv.) for å redusere behovet for bøying, og gjøre større bruk av containerehagearbeid.

Seniorer kan beskytte seg selv mens de jobber med hagearbeid ved å jobbe når været er kjølig, som om morgenen eller sent på ettermiddagen, og ha med seg vann til enhver tid for å forhindre dehydrering. Det er også spesielt viktig for eldre gartnere å bruke solide sko, en lue for å holde solen borte fra ansiktet og hagehansker.

Hagearbeid for sykehjemsbeboere

Flere sykehjem innser de helsemessige effektene av hagearbeid for eldre og planlegger i økende grad seniorhageaktiviteter. For eksempel er Arroyo Grande Care Center et dyktig sykehjem som lar pasienter jobbe på en fungerende gård. Hagene er tilrettelagt for rullestolbrukere. Arroyo Grande-pasienter kan plante, ta vare på og høste frukt og grønnsaker som deretter doneres til eldre med lav inntekt i området.

Selv hagearbeid med demenspasienter har vist seg å være en suksess ved Arroyo Grande Care Center. Pasienter husker hvordan de skal utføre oppgavene, spesielt repeterende, selv om de fort kan glemme hva de har oppnådd. Lignende aktiviteter for Alzheimerspasienter har gitt lignende positive resultater.

Organisasjoner som hjelper eldre hjemme, inkluderer også oppmuntring til hagearbeid i tjenestene sine. For eksempel hjelper Home Instead Senior Care omsorgspersoner eldre gartnere med utendørsprosjekter.

Anbefalt: