Snillere, skånsommere hagearbeid – hagearbeid med godhet mot jorden i tankene

Innholdsfortegnelse:

Snillere, skånsommere hagearbeid – hagearbeid med godhet mot jorden i tankene
Snillere, skånsommere hagearbeid – hagearbeid med godhet mot jorden i tankene

Video: Snillere, skånsommere hagearbeid – hagearbeid med godhet mot jorden i tankene

Video: Snillere, skånsommere hagearbeid – hagearbeid med godhet mot jorden i tankene
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

Det er så lett å bli revet med av bilder av ulastelig vedlikeholdte grønne områder. Frodige, ugressfrie hager fylt med blomster er en sann ting av skjønnhet. Mer erfarne dyrkere vet alt for godt hvor mye tid og innsats som kreves for å oppnå disse resultatene – noen er avhengige av spray og behandlinger for å holde hagen deres på best mulig måte. Og selv om bruk av soppdrepende midler, plantevernmidler og ugressmidler kan være nyttig i hagen, har de siste årene sett et merkbart skifte mot en snillere, skånsommere hagearbeid. La oss lære mer om denne bærekraftige metoden.

Hva er en skånsom hagearbeid?

Den skånsomme hagearbeidstilnærmingen, eller hagearbeid med vennlighet, er en setning som oftest brukes av de som vedlikeholder vokseplassen sin ved å bruke bærekraftige metoder. Enten de dyrker stueplanter i potter eller planter en stor grønnsaksplass, har gartnere begynt å fokusere på å opprettholde et sunt hageøkosystem ved å bruke naturlige midler.

Hageeing with kindness avviser bruken av kjemiske sprayer, gjødsel og andre potensielt skadelige produkter og erstatter dem med en mer naturlig og helhetlig tilnærming.

Snillere, skånsommere hagearbeidsmetoder

Snillere, skånsommere hagearbeid går utover det enkle fokuset til økologiske hagearbeidsmetoder. Hagearbeid med vennlighetvurderer dyrkerens samlede innvirkning på plantene, jorda og det innfødte dyrelivet i hagen. I tillegg til å bruke bærekraftige metoder, kan du hage med variert beplantning som er attraktiv for ulike pollinatorer og nytteinsekter. Mange som bruker den skånsomme hagearbeidstilnærmingen legger vekt på økte avlinger så vel som generell avlingsforbedring.

Andre nøkkelelementer i hagearbeid med vennlighet inkluderer å være oppmerksom på vekstskifte for å opprettholde jordens vitalitet, og bruke ulike planteteknikker. Både samplanting og følgeplanting antas å være gunstig i grønnsaksbed. Jordhelse er nøkkelen til å opprettholde sunne planter.

Tidligere har mange handelsgjødsel blitt funnet å forstyrre ulike jordkvaliteter og skape næringsubalanser. I stedet for å bruke denne gjødselen, hjelper bærekraftige metoder å gjøre overgangen til humus og kompost.

Ulike typer ugress- og soppdrepende midler har også vist seg å skape forstyrrelser blant organismer i jorda. Med eliminering av disse produktene velger de av oss som hager med vennlighet å skape en blomstrende base som planter kan vokse og trives fra.

Anbefalt: