Hyllebær med gule blader - behandling av gulnende blader på hyllebær

Innholdsfortegnelse:

Hyllebær med gule blader - behandling av gulnende blader på hyllebær
Hyllebær med gule blader - behandling av gulnende blader på hyllebær

Video: Hyllebær med gule blader - behandling av gulnende blader på hyllebær

Video: Hyllebær med gule blader - behandling av gulnende blader på hyllebær
Video: TOP 10 REASONS FOR LEAF YELLOWING AND LEAF BURNING / BROWNING WITH TREATMENT 🍂🍂 2024, Kan
Anonim

Hyllebær er en løvfellende busk eller et lite tre som har vakre mørkegrønne blader satt ut av klaser av kremhvite blomster om våren og forsommeren. Men hva om hyllebærbladene dine blir gule? Hva forårsaker gulning av blader på hyllebær og er det en måte å rette dette på? La oss lære mer.

problemer med hyllebærblad

Hyllebær er fra familien Caprifoliaceae, eller kaprifolfamilien. De nevnte klynger av blomster blir til svarte, blå eller røde bær foretrukket av fugler. De trives i områder med full sol til lett skygge, trenger en moderat mengde vann, og er raskt voksende busker som kan beskjæres for å lage en skjerm eller vindsperre. Hyllebær er hardføre mot USDA plantehardhetssone 4.

Noen ganger kan visse forhold som næringsmangel eller værforandringer forårsake gulning av blader på hyllebær. Som andre løvtrær og busker, endrer hyllebær naturlig farge om høsten. Noen kultivarer, som "Aureomarginata", har faktisk litt gult i bladene. Så noen ganger, men ikke alltid, er hyllebær med gule blader bare en naturlig tilpasning.

Hva om det ikke er høst og du ikke har en rekke hyllebær medgul farge, men hyllebærbladene dine blir gule? Vel, jernmangel forårsaker gulning av blader i løvtrær og busker. Jern lar planten produsere klorofyll, som er det som gjør bladene grønne. Tidlig viser en jernmangel seg som en overflategulning av bladet med grønne årer. Etter hvert som den skrider frem, blir bladene hvite, brune og dør deretter tilbake. Utfør en jordprøve for å se om du har jernmangel som forårsaker hyllebær med gule blader.

Foruten næringsmangel, kan mangel på vann, stammeskader og til og med planting for dypt forårsake hyllebær med gule blader. Sykdommer som bladflekk kan også gulne blader. Dette begynner som svarte eller brune flekker på undersiden av bladene. Senteret faller ut og etterlater et hull med en rød glorie. Bladene kan da gulne og falle. Verticillium visne er en sykdom som også kan gi gulnende blader hos hyllebær. Ny vekst visner, veksten avtar og hele grener dør til slutt.

Riktig omsorg er ofte nøkkelen til å forhindre sykdom eller skade på hyllebæret ditt. Buskene foretrekker fuktig, godt drenerende jord i full sol fremfor delvis skygge. Beskjær alle døde eller skadede greiner og hold jorden fuktig. Kontroller også skadedyrangrep, som kan åpne en inngangsport til sykdom.

Anbefalt: