Søtmandelformering: Dyrking av søtmandelverbena-busker i hager

Innholdsfortegnelse:

Søtmandelformering: Dyrking av søtmandelverbena-busker i hager
Søtmandelformering: Dyrking av søtmandelverbena-busker i hager

Video: Søtmandelformering: Dyrking av søtmandelverbena-busker i hager

Video: Søtmandelformering: Dyrking av søtmandelverbena-busker i hager
Video: Facts About Sweet Almond 2024, April
Anonim

Søtmandelbusk er en plante som har vunnet mange fans i det amerikanske søren. Hva er en søt mandelbusk? Det er en stor busk eller et lite tre som er hjemmehørende i Argentina. Søte mandelbusker tilbyr kamskjellerte blader og prangende hvite blomster som utstråler en kraftig, honningaktig duft. Planten kalles noen ganger mandelverbena. Les videre for informasjon om hvordan du dyrker søtmandelverbena og for tips om søtmandelformering.

Hva er en søt mandelbusk?

Søt mandel (Aloysia virgata) er en populær hageplante, spesielt i sørlige delstater. Den kan være eviggrønn, semi-eviggrønn eller løvfellende avhengig av hvor du dyrker den. Busken er hardfør til U. S. Department of Agriculture sone 7. I kjøligere områder vokser den som en løvfellende dvergplante. I evigvarmt klima mister den aldri sine stive, kamskjellerte blader, selv om vinteren, og den kan bli 15 fot høy (4,6 m.).

De lange, piggete blomsterklasene av små mandelduftende blomster er veldig velduftende. En plante kan fylle hagen din med en sterk søt mandel- eller vaniljelignende duft. Blomstene holder seg i busken hele sommeren og langt ut på høsten, noe som gjør søte mandler til gode kilder til nektar for sommerfugler og fugler.

De teksturerte bladeneer stive og grønne, skjellete i kantene. Buskens grener har en litt gråtende vane.

Growing Sweet Almond Verbena

Å dyrke søt mandelverbena i full sol anbefales, selv om plantene tåler delvis skygge.

Du trenger ikke å vanne mye når den søte mandlen er etablert. Pleie av søte mandelbusker krever bare moderat til lav vanning, og buskene tåler stor varme.

Selv om pleie av søte mandelbusker ikke inkluderer deadheading, er det en god idé å trimme mellom blomstringssyklusene siden den har en tendens til å bli langbenet over tid.

Søtmandelformering

Hvis du har et søtt mandeltre, er det svært sannsynlig at du vil ha mer. Forplantning av søtmandel er ganske enkelt med stiklinger av bartre eller grønnved – ikke-blomstrende vekst fra inneværende år.

Ta stiklinger omtrent like lang som hånden din på våren eller forsommeren. Trim hver skjæring rett under en node og sett den avkuttede enden inn i rotmedium.

Vann stiklingene, og dekk dem deretter med en plastpose for å holde på fuktigheten. Hold deg i skyggen til røttene utvikler seg.

Anbefalt: