Vinterbeholderhageideer: Tips for hagearbeid om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinterbeholderhageideer: Tips for hagearbeid om vinteren
Vinterbeholderhageideer: Tips for hagearbeid om vinteren

Video: Vinterbeholderhageideer: Tips for hagearbeid om vinteren

Video: Vinterbeholderhageideer: Tips for hagearbeid om vinteren
Video: Tips til dyrking innendørs og utendørs om vinteren 2024, Kan
Anonim

Vinterhager med containere er en fantastisk måte å lyse opp et ellers dystert sted. Spesielt midt på vinteren kan til og med litt farger gjøre underverker for sinnstilstanden din og minne deg på at våren ikke er så langt unna.

Fortsett å lese for ideer til vintercontainerhage.

Vinterbeholderpleie

Hvordan går du frem for hagearbeid om vinteren? Det er sant, du vil ikke kunne dyrke tomater på dørstokken i januar. Med litt kunnskap om plantene du jobber med, og mye oppfinnsomhet, kan du ha vakre vinterhager rundt hele huset ditt.

Det første du må være oppmerksom på er USDA-hardhetssonen du bor i. Planter i containere er mye mer utsatt for kulde enn planter i bakken, så når du arbeider med containerhage om vinteren, bør du som regel, hold deg til planter som er hardføre til minst to soner kaldere enn din egen.

Hvis du bor i sone 7, plant kun ting som er hardføre til sone 5. Dette er ikke en hard og rask regel, og noen planter, spesielt trær, kan overleve bedre i kulden. Alt er et spørsmål om hvor mye du vil risikere det.

Når du velger en beholder, unngå terrakotta, som kan sprekke medflere fryser og tiner.

Vinterhagearbeid i potter

Vinterhagearbeid i potter trenger heller ikke involvere aktivt voksende planter. Eviggrønne grener, bær og furukongler er alle utmerkede tillegg til container vinterhager. Spray dem med et anti-tørkemiddel for å holde dem friske.

Stikk stiklingene dine inn i blomstervareskum i en attraktiv beholder for å få utseendet til et aktivt voksende arrangement, eller bland med snittplanter for å utvide farge- og høyde alternativene dine. Velg høye, slående former som faller av og skiller seg ut mot snøen.

Anbefalt: