Kompost om vinteren – tips for kompostering om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Kompost om vinteren – tips for kompostering om vinteren
Kompost om vinteren – tips for kompostering om vinteren

Video: Kompost om vinteren – tips for kompostering om vinteren

Video: Kompost om vinteren – tips for kompostering om vinteren
Video: Bokashi om vinteren 2024, Kan
Anonim

En sunn komposthaug må holdes oppe hele året, selv på de kalde, mørke vinterdagene. Nedbrytningsprosessen bremser noe ved kompostering om vinteren ettersom temperaturen synker, men bakterier, muggsopp og midd overlever alle og trenger energi for å gjøre jobben sin. Vinterkompostering krever litt forberedelse, men er en overkommelig aktivitet for de fleste gartnere. Fortsett å lese for å lære mer om kompost om vinteren.

Forberedelsestips for kompostering om vinteren

Det er best å tømme kompostbeholdere for all brukbar kompost før vinteren begynner. Bruk komposten rundt hagen din, i høybedene dine, eller overfør til en tørr beholder med lokk for bruk om våren. Å høste komposten før du starter vinterkomposthaugen vil frigjøre plass til den nye komposten.

Å holde beholderen varm er viktig hvis du bor i et område som har tøffe vintertemperaturer og sterk vind. Stable halm- eller høyballer rundt bingen din eller pakket bladposer. Dette vil sikre at alle de nyttige krypene i komposten forblir toasty hele vinteren.

Administrere kompost over vinteren

Det samme konseptet for å administrere vinterkomposthaugen din gjelder som alle andre tider, med lag av brunt og grønt. De beste komposthaugenelag grønne kjøkkenrester, ferskt hageavfall osv. med brune farger som inkluderer halm, avispapir og døde blader.

Den eneste forskjellen med vinterkompostering er at du ikke trenger å snu haugen så mye. Hyppig vending av vinterkomposthaugen kan føre til varmeutslipp, så det er best å fortsette å snu til et minimum.

Siden det kalde været bremser nedbrytningen, hjelper det å redusere størrelsen på kompostbitene dine. Hakk opp matrester før du legger dem i vinterkompostbingen og riv opp blader med en klipper før du legger dem i haugen. Hold haugen fuktig, men ikke bløt.

Når våren kommer, kan haugen være veldig våt, spesielt hvis den har frosset over vinteren. En god måte å bekjempe overflødig fuktighet på er å legge i noen flere brune for å absorbere vannet.

Vinterkomposteringstips – For at du ikke skal gå så mange turer til komposthaugen i kulde, ha en kompostbøtte med tettsittende lokk i kjøkkenet ditt eller utenfor bakdøren. Med riktig lagdeling bør det være svært lite lukt, og skrap vil være delvis dekomponert når de når hovedkomposthaugen.

Anbefalt: