Borage And Companion Planting: Using Borage As A Companion Plant

Innholdsfortegnelse:

Borage And Companion Planting: Using Borage As A Companion Plant
Borage And Companion Planting: Using Borage As A Companion Plant

Video: Borage And Companion Planting: Using Borage As A Companion Plant

Video: Borage And Companion Planting: Using Borage As A Companion Plant
Video: Companion Planting with Borage 2024, Kan
Anonim

Kompanjongplanting er basert på ideen om at noen planter yter bedre hvis de er lokalisert i nærheten av en strategisk plantepartner. Denne partneren kan tiltrekke seg nyttige insekter, forbedre jordkvaliteten eller til og med dele rotplass på en gjensidig fordelaktig måte. Les videre for å lære om borage og ledsagende planting.

Planter som vokser godt med borasje

Å bruke borage (Borago officinalis) som følgeplante er et godt valg. Planter som vokser godt med borage inkluderer:

  • Tomater
  • Cabbage
  • Squash
  • Strawberries

Gurkörten sies å frastøte tomatormer og kålormer fordi borage tiltrekker seg nyttige insekter, som bier og bittesmå veps. Som vi vet er disse flotte plantebestøvere, men de avviser også hageskadedyr. I tillegg fungerer borage godt i hagen sammen med mange typer urter og blomster. Så ta med boraget som en følgeplante!

Ledsagsplanting med borasje

Ledsagsplanting med borage er et innholdsrikt emne. Borage har et rykte for å forbedre smaken og veksten til jordbær. Dette kan skyldes at det tilfører spormineraler til jorda. Borageblader er kjent for å inneholde kalium, kalsium og vitamin C.

Fordi borageblader er rike på mineraler og vitaminer, er bladene en fin mulch for nesten alle grønnsaker. Bruk de eldre, større, falmende bladene til dette formålet. Borage plantemateriale er også en rik bidragsyter av næringsstoffer og bulk for kompostbeholderen din.

Kjøp borage frø for å starte din følgesvennplanting. Frøene spirer ganske lett. Du kan også kjøpe boragefrøplanter på dine lokale barnehager eller noen ganger på bondemarkeder. Vær oppmerksom på at borage frøs kraftig ut. Hvis borage dukker opp på steder du ikke vil ha, er de veldig enkle å luke ut av plantebedene dine.

Boragebladene er grove, tykke og hårete. Blomstene er stjernen i showet med denne planten. Små små lavendel- eller blåfargede stjerneformede blomster blomstrer av og på gjennom hele vekstsesongen. I mildt klima blomstrer borage noen ganger gjennom vinteren. Ledsageplanten for borage tar sol eller delvis skygge og foretrekker fuktig jord.

Borageblomster og umodne borageblader er spiselige. Blomstene er litt krydret og veldig pene i salater, iskald lemonade eller stek (legg til helt til slutt). Merk om forsiktighet: Gravide og ammende kvinner bør ikke spise borage. Det er ikke bra for helsen deres eller helsen til babyene deres.

Anbefalt: