Vinterpleie av kaladiumpærer: Hvordan ta vare på kaladiumpærer over vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinterpleie av kaladiumpærer: Hvordan ta vare på kaladiumpærer over vinteren
Vinterpleie av kaladiumpærer: Hvordan ta vare på kaladiumpærer over vinteren

Video: Vinterpleie av kaladiumpærer: Hvordan ta vare på kaladiumpærer over vinteren

Video: Vinterpleie av kaladiumpærer: Hvordan ta vare på kaladiumpærer over vinteren
Video: CALADIUM PLEJE TIPS! 💚VANDING - JORD - LET - OVERVINTRING OSV 2024, April
Anonim

Caladium er en populær prydplante kjent for sine store blader med interessante, slående farger. Kaladium er også kjent som elefantøre, og er hjemmehørende i Sør-Amerika. På grunn av dette er den vant til varme temperaturer og trenger spesiell behandling om vinteren i kjøligere klima. Fortsett å lese for å lære mer om oppbevaring av kaladiumpærer og hvordan du tar vare på kaladiumpærer over vinteren.

Vinterpleie av kaladiumløker

Caladiums er vinterharde til USDA sone 9, noe som betyr at de skal kunne overleve vinteren utendørs. Selv i disse områdene er imidlertid en kraftig mulching på 7,5 cm den anbef alte vinterpleie for caladiums for å forhindre at de dør i kaldere temperaturer.

I USDA-sone 8 og lavere innebærer vinterpleie av kaladiumløker å grave dem opp og bringe dem inn for å gå i dvale.

Oppbevaring av kaladiumpærer

Når temperaturen begynner å falle og holder seg under 15 C, graver du opp kaladiumpæren med løvet fortsatt festet. Ikke prøv å fjerne noe av skitten fra røttene ennå. Plasser plantene dine på et kjølig, mørkt område i 2 til 3 uker. Denne prosessen vil kurere pærene og få dem til å gå i dvale.

Etter noen uker, klipptoppene av nivå med jordlinjen. Børst bort all løs jord, kutt ut råtne områder og bruk et soppdrepende middel.

Oppbevaring av kaladiumpærer er enkelt. Oppbevar dem ved 50 F. (10 C.) på et tørt sted. Det hjelper å holde dem i sand eller sagflis for å forhindre at de tørker ut for mye.

Behold dem der til våren. Du bør plante kaladiumløker utendørs etter siste sjanse for frost, men du kan starte dem innendørs tidligere i områder med kort vekstsesong.

Caladiums kan også dyrkes og lagres i beholdere over vinteren. Begrens vanningen til én gang i måneden (for å forhindre at de tørker helt ut i jord) og oppbevar dem på et litt mørkt sted. Når varme temperaturer og lengre dager kommer tilbake på våren, bør planten begynne å vokse igjen, da kan du gi den ekstra lys og gjenoppta normal pleie.

Anbefalt: