Callisia kurvplanter: Lær om dyrking av Callisia-planter

Innholdsfortegnelse:

Callisia kurvplanter: Lær om dyrking av Callisia-planter
Callisia kurvplanter: Lær om dyrking av Callisia-planter

Video: Callisia kurvplanter: Lær om dyrking av Callisia-planter

Video: Callisia kurvplanter: Lær om dyrking av Callisia-planter
Video: Hvordan man spire sine frø! 2024, Kan
Anonim

Har hagearbeid gjort deg mørbanket og verkende? Det er bare å hinke til medisinskapet og gni smertene bort med Callisia basket planteolje. Ikke kjent med Callisia kurvplanter? Les videre for å lære mer om hvordan de brukes som urtemedisin og hvordan du dyrker Callisia-planter.

Basket Plant Information

Hardige i sone 10 og høyere, kurvplanter (Callisia fragrans) kan vokse som et skyggefullt bunndekke på tropiske steder. Der kalles de ofte "tommersplanter" på grunn av hvordan de beveger seg langs bakken, og roter over alt hvor plantene deres kommer i kontakt med jord. Denne Callisia-planten er hjemmehørende i Mexico og Sør-Amerika.

I kjøligere klima dyrkes Callisia kurvplante oftere som stueplante i hengende kurver. Du kan kjøpe den i drivhus, noen ganger under navnene kjedeplante eller bare kurvplante. Callisia gjør seg veldig bra som stueplante fordi den ikke krever mye lys for å vokse. Men jo mer lys det blir, jo mer lilla blir løvet. For mye lys kan imidlertid brenne den.

Hvordan dyrke Callisia-planter

Callisia kommer fra de latinske ordene for vakker lilje. Selv om Callisia ser ut som en lilje eller enbromelia og vokser som en edderkoppplante, den er faktisk i tommerplantefamilien og er like enkel å dyrke og ta vare på disse plantene.

Som edderkoppplante sender Callisia kurvplante ut planter som enkelt kan klippes av og plantes for å formere nye planter. Bladverket føles gummiaktig og det har små, hvite, veldig velduftende blomster.

Callisia plantepleie er minimal. Bare heng en kurv av planten i lavt til middels lys. Vann hver 2-3 dag. I løpet av våren, sommeren og høsten, gjødsle kurvplanter med en vanlig 10-10-10 gjødsel månedlig. Om vinteren bør du slutte å gjødsle og vanne sjeldnere.

Growing Callisia Plants for He alth

Som med mange potteplanter, renser kurvplante innendørs luftforurensninger. I tillegg er alle deler av planten spiselige og brukes i urtemedisiner. De modne bladene kan klippes rett av planten og tygges for å lindre mage- og fordøyelsesproblemer. Callisia er et naturlig antibiotikum, antibakteriell og antioksidant.

I Russland infunderes Callisia-blader i vodka og brukes som et styrkende middel for hudproblemer, forkjølelse, hjerteproblemer, kreft, åreknuter, urolig mage og betennelse fra leddgikt. Bladene kan også infunderes i vin eller tørkes for te. Olje infundert med Callisia brukes som muskel- eller leddgnidning, og er også bra for blåmerker og åreknuter.

Prøv å dyrke en Callisia kurvplante som en vakker potteplante, og ikke glem å fylle opp medisinskapet ditt med hjemmelagde oljer og tonics.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er ment for undervisningog kun hageformål. Før du bruker eller inntar NOEN urter eller planter til medisinske formål, kontakt en lege eller en medisinsk urtelege for råd.

Anbefalt: