Kjæledyrvennlige bakgårdsideer – tips for hundeskaping i hagen din

Innholdsfortegnelse:

Kjæledyrvennlige bakgårdsideer – tips for hundeskaping i hagen din
Kjæledyrvennlige bakgårdsideer – tips for hundeskaping i hagen din

Video: Kjæledyrvennlige bakgårdsideer – tips for hundeskaping i hagen din

Video: Kjæledyrvennlige bakgårdsideer – tips for hundeskaping i hagen din
Video: How to Make Your Garden Pet Friendly | Blue Cross Pet Advice 2024, Kan
Anonim

Hvis du er en ivrig gartner og har en hund, vet du hvordan det er å prøve å utvikle og vedlikeholde en bakgård: knuste blomsterbed, skitt og bark som slynges rundt, skjemmende hundestier, gjørmete hull i hagen, og gule tisseflekker i plenen. Vi elsker hundene våre, men den negative innvirkningen de har på hagen kan være så nedslående. Når det er sagt, kan det hjelpe å hundeskape bakgården.

Hva er Dogscaping?

Det er håp for de som elsker både hundene sine og et pent vedlikeholdt landskap. Kjæledyrvennlige bakgårder er en ny trend innen landskapsarbeid. Du vil oppdage at det er morsomt og tilfredsstillende å designe et landskap for hunder. Målet: utvikle en hage som er vakker OG har plass til hundens vaner og aktiviteter. Dere kan være glade begge to!

Det første trinnet når du designer et landskap for hunder, er observasjon. Legg merke til hvor hunden din liker å løpe, grave, tisse og slappe av. Endrer hundens vaner seg gjennom dagen eller til og med årstidene?

Ideer for hundekapning inkluderer mer enn bare tilsetning av visse tøffe planter eller eliminering av skjøre planter. Hundeskaping i hagen din kan inkludere tillegg av kreative hardscape-funksjoner og litt hundepsykologi. Begynn med"problemer" hunden din forårsaker og tenk på kreative måter å løse dem på.

Designing a Landscape for Dogs

Hundeskaping i hagen din inkluderer vanligvis løsninger for følgende problemer:

1) slappe av og knuse planter og plen

2) grave hull i hagen

3) skjemmende hundestier

4) lopper5) plante tyggehunder

Hvis hunden din reiser opp plantebedene eller plenen for en god rulling i jorden, kan han/hun være for varm. Hunder bruker den kjølige jorda for å senke kroppstemperaturen. Vurder å gi et kjølig sted ute av syne i skyggen. Dette kan være en flekk med seig bunndekke, for eksempel timian eller mose. Hundeskapingsideer for dette problemet inkluderer også å sette vannskålen i skyggen, sette opp et lite barnebasseng eller installere en attraktiv, grunt vannfunksjon eller dam. Hvis du installerer en liten vannfunksjon, må du få den til å matche eller gli inn i det eksisterende landskapsarbeidet og bygge det tilpasset størrelsen på hunden din. Pass på at det ikke er for dypt eller vanskelig for hunden din å komme inn eller ut.

På baksiden av overopphetede hunder har vi hunder som søker varme steder å slappe av. Hundeskaping i hagen din kan inkludere å gi en varm sitteplass. Pent plasserte steinblokker er attraktive i landskapet. Installer en steinblokk med flat topp på et varmt sted og gi din solelskende hund et godt hvilested der han/hun kan kartlegge territoriet.

Hunder som graver opp planter kan tyde på at hunden er lei eller sulten. Gi hunden din litt ekstra oppmerksomhet. Gi noen ekstra sunne snacks. Få de fristende grubene ut av plenen. Bygg en søtsandkasse, fyll den med noen hundebein, og tren hunden din til å bruke den.

Noen hunder liker å patruljere i omkretsen av eiendommen eller gjerdelinjen. Det ligger i genene deres. De liker å se hva som skjer og beskytte territoriet deres. Men det er så stygt å se de gjørmete, karrige stykkene med hundestier. Den beste hundeskapsideen for dette problemet er å gi hundene den plassen de trenger ved å tilby en 1,5 til 2 fot (0,5 m.) bred hundesti. Du kan bygge den med komprimert jord og litt stabilisator eller dekomponert granitt. Skjul stien med fargerike eviggrønne kantplanter som er omtrent 0,5 m høye.

Å designe et landskap for hunder kan også ta for seg lopper. Hvis hunden din er utsatt for lopper, sørg for at du raker opp døde løv, fjerner ugress og takler myrte dreneringsområder der loppene liker å yngle.

Ideer for hundeskap tar også for seg hunder som tygger. Noen hunder vil spise hva som helst. Og du vil ikke at de skal ende opp hos veterinæren for å ha spist en giftig plante. ASPCA har et giftkontrollsenter på nettsiden deres som viser planter som er giftige for hunder. Unngå disse plantene.

Jeg håper du har lært av disse hundeskapsideene og at du nå kan lage en kjæledyrvennlig hage. Du kan elske hagen din med hunden din i stedet for til tross for hunden din. Vær tålmodig mens du forvandler hagen din. Ta opp ett problem om gangen. Ha det gøy med prosessen. Det er verdt det.

Anbefalt: